Câteva jocuri politice pe care trebuie să le știți

Se întâmplă câteva lucruri pe care trebuie să le știți, mai ales că e foarte mare agitație și o grămadă de lume dă cu perdele de fum. Toate au legătură cu alegerile de anul viitor. Toată lumea vrea să fie la butoane, nu musai pentru organizarea alegerilor, ci pentru banii care se împart înainte de alegeri. Cine are pâinea și cuțitul iese câștigător din treaba asta. Așadar:

Ce se întâmplă cu Ponta. Liviu Dragnea nu o să-l lase pe Victor Ponta să pice până când Klaus Iohannis nu va spune public și din toată gura următoarea frază: ”voi propune candidat la funcția de premier, o persoană din partea partidului care are majoritatea în Parlament.” Câtă vreme fraza asta nu va fi rostită, Ponta va fi ținut de propriul în partid în fereastră, ca să nu plece de la putere. Exact pe metoda pensionarilor puși la geam să-i vadă poștașul când vine cu pensia, deși ei sunt morți demult.  Varianta cu Oprea premier a căzut pentru toată lumea. PSD nu o să-l accepte, PNL are mai mult de pierdut dacă face o astfel de alianță.

PNL mai privește acum cu speranță doar la DNA, poate face un dosar care să ducă la suspendarea lui Ponta. Slabe speranțe, căci PSD nu va fi de acord cu începerea urmăririi penale, decât în aceleași condiții: promisiunea lui Iohannis. De ce nu o face acesta? Pentru că ar fi înfrânt în jocul partidelor.

Ce va fi la PSD. În absența contracandidaților, la ședința mare a PSD-ului, Dragnea a reușit să strecoare o condiție de candidatură care spune că fiecare dintre cei care dorește funcția, să aducă adeziuni de susținere din partea a cinci organizații. Niciunul dintre cei care angajați în luptă nu are deocamdată așa ceva. Doar Liviu Dragnea care participă din oficiu la toate ședințele mari din teritoriu. În acest moment, președintele interimar are cea mai sigură poziție și nu poate fi învins decât de instanță.

Ce urmează la primăria Capitalei. Cei mai pricepuți ca mine în domeniu, îmi spun că în câteva zile veți afla public de moștenirea dezastruoasă a lui Oprescu. Întâi de toate că orașul este falit și nu mai are bani. Apoi, o să vă loviți și de niște greve sau de funcționare dezastruoasă a unor instituții, cum ar fi RATB-ul. Atmosfera va fi de nerespirat și atunci va apărea salvatorul: Ștefănel Dan Marin. În fapt, prestația interimarului va fi atât de bună încât se va califica să candideze la primăria Capitalei. Există mai multe surse care spun că acest candidat este viabil și foarte posibil să fie aruncat în cursa pentru Primărie.

Curios, PNL pare și el înscris în jocul acesta, deși Cristan Bușoi este prezent peste tot. Nu știu de ce am impresia că partidul o să-i facă o figură și o să-l lase în fundul gol. Până atunci îl lasă, însă, să-și cheltuiască banii.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!