Ținta zilei: Liviu Dragnea

Liviu Dragnea este din ce în ce mai aproape de a-și vedea visul cu ochii: puterea supremă în PSD. Miza alegerilor din această săptămână este mai curând numărul de membri care vor veni la vot, nu procentul cu care va fi ales domnul Dragnea. Așa că, înainte  de a vede premiul cel mare, Liviu Dragnea trebuie să stea la primire.

Primul care și-a plătit polițele a fost Gabriel Oprea. În urmă cu o lună, domnul Oprea ar fi pus mâna în foc că va deveni premier, fie interimar, fie al unei mișcări de coaliție. Jucase toate cărțile și făcuse toate manevrele necesare. Cam în două zile, visul i s-a năruit. Succesiv, PSD și PNL au spus că Gabriel Oprea nu poate fi prim-ministru, nici acum, nici altă dată. 

Așa că de la mare învingător, domnul Oprea a ajuns în situația de a trebui să joace, de pe cai mici, intrarea pe liste la următoarele alegeri. Căderea a fost cu atât mai tare cu cât și doi primari UNPR au fost luați pe sus de DNA. Dacă e să-mi dau o părere, refuzul celor două partide nu e chiar o coincidență, ci mai curând o coordonare. Drept urmare, lui Dragnea i s-au arătat vechile dosare la tv: Parpalea și Nițulescu. Nu-i vorbă că, acum cinci ani, Dragnea dăduse drumul la o campanie care l-a ucis politic pe Nițulescu și l-a trimis drept la procurori.

Demisia funcționarului de la Guvern, mesagerul mitei, nu se putea face și fără știința premierului. Vestea trebuie să fi ajuns pe biroul premierului măcar din presă și nu cred că i-a displăcut. Ponta are toate motivele să-l perpelească pe Dragnea. Numai astăzi i-a zis să-și revină cu promisiunile pentru sănătate de șase la sută din PIB. ”Putem să facem oricând un concurs de promisiuni.” Dragnea și Ponta nu mai sunt o echipă, ci doi poli de putere și situația va continua până când unul va pieri.

În fine, pentru PNL, Dragnea va fi calul de bătaie favorit. Dosarul penal al acestuia, care va dura luni de zile, nu va face decât să ajute la acest lucru. O dată, declarativ și a doua oară, pentru că mintea umană e un mecanism complicat. Politicienii din România cred cu adevărat în binom și în manevre făcute de DNA-SRI. De asta domnul Dragnea, ca șef de partid, va avea o măsură foarte interesantă a propriilor decizii. De ficare dată va cântări să nu supere pe cineva care îi va putea face rău. Iar asta va face din PSD un partid slab, fix pe placul PNL.

Domnul Dragnea nu este însă deja înfrânt. E o bătălie care îi place și pe care o joacă foarte tare, căci, cum am mai spus, este cel mai bun produs al clasei politice rommnești, în acest moment.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!