Tehnocrația vorbirii

Astăzi domnul Iohannis s-a plimbat un pic crispat prin Capitală. Nu sunt convins că a avut musai chef, dar  a trebuit să iasă cu domnul Bușoi la camere. Domnul Bușoi este alegerea președintelui și  unei părți a PNL-ului pentru primăria Bucureștiului.

Nu tot PNL-ul îl vrea însă, sunt acolo oameni care au ceva mai mult de zis. Unul dintre motivele pentru care Cristian Bușoi este refuzat e faptul că ”nu are un ascendent asupra sistemului de la Primărie,” cum îmi spunea un înalt lider al partidului. Iar vineri este o ședință care ar putea fi decisivă în acest sens. Așa că domnul Iohannis s-a hotărât să dea un semnal. Nouă și partidului. 

Din nefericire, domnul Iohannis a și trebuit să vorbească și să explice public de ce este împreună cu dl. Bușoi. Răspunsul a fost fix de maniera cunoscută: ”l-am invitat să mă însoțească.” Și, gata, pa! Nu merităm să aflăm mai mult.

Povestea asta nu e o dramă. Mă deranjează însă că poate ajunge un model. Azi, ministrul transporturilor Dan Costescu a ținut o conferință de presă în care ne-a cerut ”să tragem toți în aceeași direcție și să avem o atitudine pozitivă.” Apoi ne-a dat dreptul la cinci întrebări. Nu mai multe, nu mai puține. Și în loc să se concentreze pe răspunsuri a stat pe numărat: ” ți-am retras o intrebare, nu mai pui o intrebare la conferinta despre buget, te rog renunță la o intrebare ca să-mi mențin principiile.”

Vreau să atrag atenția respectuos noii conduceri a țării că au mai existat două astfel de etape în istoria României: înainte de 89 și în PSD de câte ori i se ridica la cap. Principiul este același: ”tovarășii lucrează, tovarășii știu ce fac, tovarășii au grijă de țară. Pulimea trebuie să aștepte și să aibă încredere, țara e pe mâini bune.”

Cu linia asta o să aveți tot atâta succes cât și ceilalți. Foto este de aici și site-ul este foarte instructiv.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Tehnocrația vorbirii

  1. Ungureanu Mihaela spune:

    Am cautat pe google si am descoperit despre dl Busoi umatoarele lucruri foarte intersante.Studii: de la Medicina la Colegiul National de Informatii

    Potrivit CV-ului sau, Busoi este absolvent al Facultatii de Medicina (in 2003), iar doi ani mai tarziu al Colegiului Naţional de Apărare, Bucuresti. Busoi si-a continuat insa studiile, absolvind si Dreptul in 2007, apoi Institutului Diplomatic Roman (2008) si in 2013 Colegiul National de Informatii. In 2010, Busoi si-a luat doctoratul in sănătate publică şi management sanitar, Universitatea de Medicină şi Farmacie Timişoara. O avere impresionanta si niste relatii cu Duicu si altii… Din tot ce-am citit am ajuns la urmatoarea concluzie :ori este un geniu si trebuie sa-l punem cat mai repede in locul premierului Ciolos ori este un impostor si trebuie sa paraseaca cat mai repede scena politica.”Renunta la o intrebare ca sa- mi pastrez principiile.”Poate cele declarate ?…Poate cele imprumutate?… Principiile ori le ai ori nu le ai .Vorba lui Caragiale :” Un om fara printipii vasazica ca nu le are.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!