Scurte concluzii după interviul cu Victor Ponta

1. Victor Ponta și-a schimbat strategia după încetarea mandatului lui Traian Băsescu. Nu mai iese la bătaie, este mai curând defensiv. Nu răspunde la stimuli chiar dacă ei sunt importanți. În privința lui Iohannis nu are de gând să ducă un război pentru că nu poate lupta pe mai multe fronturi. Un calcul rapid îi arată că are mai mult de câștigat public dacă este perceput ca o persoană responsabilă care guvernează. Economia îl ajută, cine îl atacă în zona asta nu prea are de câștigat.

2. Ponta știe în acest moment că singura modalitate prin care poate fi înlăturat este cea de la DNA, adică un eventual dosar. Nu duce un război deschis cu DNA-ul, nu-l ajută. Nu-i atacă, nu comentează deciziile  procurorilor. Mai ales că știe că în toată această poveste DNA este doar arma folosită. A învățat rapid regulile jocului și i-a pus DNA-ului un dosar în brațe cu Vanghelie. Gruparea adversă a suferit imens în această situație care a lovit în trei zone: intern în PSD, unde a blocat plecări, în televiziunea cea mai vocală la adresa sa și în președintele Iohannis.

3. Premierul va atrage înspre el tot ce nu-l iubește pe Coldea în structuri. Lucrarea cu Vanghelie nu putea fi făcută fără ”specialiști” din interior. Știe că tot de acolo i se trage răspunsul cu Vâlcov.

4. Nu cred că Șova va fi trimis spre arest. Sau dacă se va face va fi sub imperiul unei uriașe presiuni publice. Deocamdată nu e, iar Victor Ponta a lăsat votul liber în Senat.

5.  Deși ironic, Victor Ponta a confirmat declarația din iunie 2014, potrivit căreia există ”laboratoare” unde se pregătesc candidați, candidaturi și scenarii pentru alegeri. Este al doilea oficial, după Traian Băsescu care vorbește, deși nu deschis, despre prezența serviciilor în spațiul politic. Problemă gravă pentru România în acest moment. Apropo, dacă ar fi câștigat, nu mai zicea nimic.

6. Războiul cel mare al lui Victor Ponta e în propriul partid. Cererea lui în care spune partidului că trebuie să dea un răspuns la chestiunea corupției e logică. PSD are rezultate bune economice pentru propriul public. Corupția îl poate duce la pierderea alegerilor. De aceea va muta multe dosare în curtea PNL, vezi dosarul de la Corpul de Control, privind ANRP-ul.

7. E primul politician de top care introduce pe agenda publică teza blocării clasei politice și economice de dosare. Fără a se exprima împotriva dosarelor Ponta spune că trebuie văzut ce apare în loc și mai ales ce se întâmplă cu afacerile afectate de dosare. Asta va fi una dintre temele dominante ale perioadei următoare.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

2 comentarii la Scurte concluzii după interviul cu Victor Ponta

  1. violeta spune:

    Ponta este pregatit pentru politica precum pisica mea este pregatita sa zboare. A mintit cu nerusinare, dumneavoastra nu l-ati lasat pe domnul Cristoiu sa ii puna intrebari la care sa raspunda spontan. Imi pare rau dar jigneste inteligenta auditorului. El reprezinta habarnistul ideal.

  2. mal malcu spune:

    TRIST AI AJUNS STRIBLEO, O SLUGA LA GHITA, TRIST

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!