Pariez pe Iohannis în bătălia cu Dragnea

Am mai spus de Dragnea că este cel mai bun produs al politicii românești. Nu spun că este modelul, dar, la cum merge politica în România, omul chiar este cel mai bun produs. A crescut pas cu pas, știe toate tainițele partidelor și puterii, știe toate regulile jocului și are curaj.

Iar acum este omul momentului, cu o putere pe măsură. Știe că începe o coabitare dură cu Klaus Iohannis așa că trasează teritorii. Căci asta a făcut în ultimele 24 de ore.

I-a comunicat lui Iohannis că nu vine la Cotroceni, i-a dat lui Cioloș sarcini și-a mai avut timp să dea afară și un birou de presă. În plus, a trimis acasă cu cinism câteva zeci de mii de alegători care și-au luat țeapă c-au crezut în poveștile cu antreprenori.

La scorul acesta, domnul Dragnea nu are niciun fel de scrupule. Iar din banii rezultați din împiedicarea scăderii TVA poate să-și mulțumească publicul dur cu ceva de măriri de pensii și salarii. În fine, o să revin pe măsură ce lucrurile se vor întâmpla sau nu.

Un lucru am de zis. Domnul Dragnea doar își marchează teritoriul în fața partidului și a președintelui. Iohannis a anunțat că nu-l numește premier nici măcar cu legea schimbată.

O chestiune de morală a invocat președintele. În fapt, Iohannis nu are altă posibilitate. Eventuala numire îl va slăbi și mai rău. Îl va face un președinte nevolnic în fața susținătorilor săi și va pierde  orice șansă la viitoarele alegeri.

Pe de altă parte, Dragnea îl poate amenința cu suspendarea. Pe care o câștigă în Parlament, dar o va câștiga oare în stradă? Cum ar fi să suspenzi un președinte care nu a vrut să numească un premier condamnat? Prea mult și pentru Liviu Dragnea.

Estimarea mea este că domnul Dragnea va juca tare și apoi se va replia elegant marcând toate punctele importante, mai puțin unul. Asta îi va da posibilitatea de a conduce România patru ani, ba îi va face și un profil prezidențial. Eu nu cred în el, dar asta e altă treabă. În orice caz, intrăm în altă epocă de coabitare, nu o să ne plictisim.   

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

3 comentarii la Pariez pe Iohannis în bătălia cu Dragnea

  1. Cristi Mazilu spune:

    Foarte faina sinteza! Merita citita si recitita cu atentie, este o sinteza esentiala!

  2. oviblu spune:

    Ai omis decizia de ultimă oră a Premierului în funcţie, Dacian Cioloş: legile fiscale îşi urmează cursul, dincolo de declaraţia mincinoasă de ieri a lui Dragnea.

  3. Tapu Vitalie spune:

    Multam pentru aceasta sinteza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!