Nu mai pot cu iepurașii lui Firea

Nu mă supără iepurașii lui Firea. Nu am nicio problemă cu ei.  Chiar am publicat la un moment dat pe aici o poveste cu Obama în care am spus că vreau un președinte ca el. Să se pozeze cu iepurași, cu copii și să râdă cu lumea și de lume.

Chiar sunt convins că o grămadă din criticile de care se bucură Firea astăzi se datorează faptului că e Firea cu gura mare de la PSD. Și sunt la fel de convins că dacă era Cioloș în pozele cu iepurași era doar un premier simpatic. Pe undeva cred că în rucascul ăla de la low-cost, Cioloș chiar cară un iepuraș de Paște. Dar când să zic aceste cuvinte, vine doamna Firea și-mi aduce aminte de ce îi scoate lumea iepurașii pe ochi. Vezi și tu ce comunicat dă.

„PMB si-a propus sa promoveze cultura si valorile autentice romanesti in inima Capitalei, in preajma Sarbatorilor Pascale, iar tendinta unora de a specula politic un astfel de eveniment, criticand doar de dragul de a critica, este pur si simplu o incercare de a prejudicia imaginea primarului general si, implicit, a institutiei pe care Gabriela Firea o conduce.”

Adică iepurașii de Paște, o super-invenție comercială, au devenit brusc niște buni români. De parcă atunci când era mică, acasă la ea la Bacău, îi ziceau ”uite, Gabi, a venit iepurașul cu cadouri.” Aroganța asta, comunicatul în față, iepurașii și ouăle aruncate peste tot sunt de natură să enerveze o grămadă de lume.

Pur și simplu, în cercul ei de adulație, domna Firea nu reușește să realizeze că nu toată lumea trebuie să o iubească. Nu toată lumea trebuie să fie e acord cu ea și nu toată lumea trebuie să cadă în fund la apariția iepurașilor. Și Obama a fost făcut arșice după iepurașii săi, dar nu a dat un comunicat în care să pună că lumea nu-l vrea și că e rea. 

Altfel, în afară de iepurași, dacă e să te iei de Firea ai o mie de motive să o faci. Programul ei de guvernare, spectaculos de altfel , pârâie pe la încheieturi după un an. Atât de multe a promis PSD și atât de puțin a făcut, ba mai mult a și pus pumnul în gură, încât Bucureștiul e visul unei guvernări autoritare. Așadar.

1.Nicio îmbunătățire în trafic. Pasajele începute pe vreme lui Oprescu sunt în întârziere și astăzi. La Piața Sudului pare să fie destinul locuitorilor să stea în trafic. Există însă progrese la pasajul Ciurel și la străpungerea Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu.

2.RATB este în aceeași situație ca acum un an. Nu are nici autobuze noi, nici din cele la mâna a doua, nu are nici benzi separate. De abia au fost aprobate scriptic.

3.Nu este pornit niciun spital nou. Scandalurile și numirile după ureche abundă în cele vechi. Nu există un program de îmbunătățire majoră a situației.

4.Nu știu să fi apărut niciun parc nou. 

Aveți aici un bilanț foarte bun al primelor luni de mandat. 

Altfel, doamna Firea se dovedește un politician omniprezent și cu ținte politice înalte. Am văzut o grămadă de știri, o grămadă de priorități și o grămadă de enervări, pe principiul ”cine nu e cu noi, ne este împotrivă.” Mai mari sau mici dovezi de autoritarism, cenzură și dualitate în aprecierea unor situații. Ori tocmai asta nu înghite o mare parte din București.

Credă că primarul este convins că asta este calea și că va fi pe cai mari. Dar eu cred că de aici o să i se tragă. Nu de la iepurașii inofensivi și oarecm urâți, ci tocmai de la faptul că nu înțelege că nu toată lumea trebuie să iubească iepurașii, fie ei și cu pedigree internațional. Când o să înțeleagă asta o să mai discutăm. 

 

  

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Nu mai pot cu iepurașii lui Firea

  1. Sarra spune:

    Iepurii au fost si anul trecut in Cismigiu 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!