Cum am ajuns să avem un premier ca Mihai Tudose

Iohannis l-a desemnat pe Mihai Tudose fără să stea prea mult pe gânduri. Nu are timp să se încurce în luptele interne din PSD și nici în trăirile lui Dragnea. O să explic imediat decizia sa, dar întâi trebuie să vedem cine este premierul.

1.Omul are un plagiat la doctorat pe care îl recunoaște indirect, cerând să i se retragă titlul. Doctoratul este la celebra Academie de Informații a SRI. Și aplaudat de domnul Coldea

2.A fost exclus din primele nominalizări ale guvernului Grindeanu pentru că Dragnea nu mai suporta ”securiștii” și se luptă cu ei.  Este adevărat că s-a răzgândit în următoarea lună când l-a trimis la ministerul Economiei. 

3. Tudose are legături cu SRI mult mai apăsate decât a avut Grindeanu vreodată. De câteva săptămâni încoace, Grindeanu a fost demonizat de colegii săi tocmai din acest motiv. De asta numirea lui Tudose este împotriva ficțiunii construite de Dragnea. Și cu atât mai surprinzătoare.

4. Desemnarea sa de către PSD arată încă o dată că în această materie asistăm la o ficțiune și că nu acesta a fost motivul îndepărtării lui Grindeanu. Acest lucru este întărit și de faptulcă Tudose este trecut în raportul lui Vâlcov la cei slabi. Deci ce să fi fost între Grindeanu și Dragnea, acum că avem dovada minciunilor legate de ”securiști” și ”programul de guvernare.”? Aia cu ”Grindeanu l-a împiedicat pe Tudose să-și facă treaba” e o prostie.

5. Dacă o să vorbești cu vreun fruntaș pesedist, o să afli că ”Tudose e băiat de treaba, dar premier e cam mult pentru el.”  De altfel, Tudose este absolvent al Facultății de Drept de la Universitatea Dimitrie Cantemir, a făcut toate post-universitarele la modă pentru politicieni, adică ANI și Colegiul Național de Apărare și într-un singur an, 2007, a bifat o grămadă de școli.” Asta arată că PSD, cât o fi el de mare, chiar are o rezervă slabă de cadre. Din ce în ce mai slabă. Lumea fuge grav de ei. 

6. Nu înțeleg pe deplin povestea cu  PSD fisurat și nemulțumirile de acolo. Cei care vorbesc sunt fix oamenii lui Dragnea: Bădălău, Paul Stănescu, Codrin și așa mai departe. Îmi pare că o fac pentru a continua ficțiunea și a le arăta alegătorilor cât de nasol este sistemul. În plus, așa îl ții pe Tudose în joc de glezne mai ușor. Oamenii pe care i-am numit nu respiră fără Dragnea. Ce mă pune însă pe gânduri este faptul că Marian Oprișan a avut ceva de spus în public și în ședință. Ceva legat de ”ziua trădării în PSD.” Oprișan nu vorbește dacă nu simte că are un front alături. 

7. Ne vom lămuri în scurt timp care este treaba cu acest guvern când vom vedea cine este pus la Justiție. Acolo este cheia și lăcata întregii povești. Dacă numirea va fi una din rândurile revizioniștilor, măcar vom ști o treabă. Dacă îl menține pe Tudorel Toader, lucrurile vor fi mai complicate pentru Dragnea, după cum s-a văzut. Asta ne va spune însă exact ce are de gând liderul PSD.

8. Iohannis nu s-a obosit să se lupte cu PSD. Nu are niciun interes. Are destule mecanisme să țină câteva lucruri în frâu. Apoi, pentru că și-a ridicat profilul în estul Europei nu are timp de crize politice în țară. Și apoi cel mai important, are nevoie de un sac de box pentru viitoarele alegeri. Așa că va lăsa PSD să guverneze până în 2019, în speranța că-i va enerva pe toți. Iar PSD este capabil să facă destule prostii, după cum s-a văzut. Ne mai vedem o dată în șase luni cu problema asta. 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Cum am ajuns să avem un premier ca Mihai Tudose

  1. Avatar Sandro spune:

    Desi mi-as dori sa nu aveti dreptate, d-le Striblea, ma bizuiesc pe experienta dvs. si se pare ca asa va fi. Ne pasc zile negre….o vara torida 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!