Cine iese câștigător din dosarul Microsoft

Încerc să calculez impactul pe care dosarul Microsoft îl va avea asupra alegerilor. Într-o țară normală ar trebui să fie unul uriaș. La noi este însă mai complicat. Înainte. însă, o precizare. Ce am văzut în presă este depoziția unui martor.  E adevărat, unul informat, dar tot martor. De la o depoziție până la probarea unor fapte este o cale lungă. Persoanele implicate sunt nevinovate, iar procesul va fi unul complicat.

Victor Ponta. Martorul spune că lui Ponta i s-ar fi cerut un control la Ministerul Educației și că în schimb a primit utilarea sediului TSD. Nu rezultă dacă acel control a avut loc sau dacă traficul de influență s-a produs. Acuzația în sine pe fond de campanie este îndestulătoare. Ponta a fost numit corupt de tabăra Băsescu, în mod repetat. Acum că îi apare numele în dosar ar fi încununarea acestor acuzații. Iar discursul împotriva sa va fi din ce în ce mai violent. Cum însă Ponta se va apăra spunând că este un atac al Președintelui, pierderile în tabăra sa vor fi mici. El va pierde însă și mai mult dintre nehotărâți și din publicul neutru. Cele 5-7 procente necesare câștigării cursei vor fi și mai greu de adunat.

Elena Udrea. Ea s-a disociat imediat de fostul soț, Dorin Cocoș, despre care același martor spune că ar fi luat 8-9 milioane de dolari. Acuzația trebuie, iarăși, probată. Doamnă Udrea spune că ea făcea politică și Cococș afaceri și că el este singur responsabil de ceea ce a făcut. Întrebarea la care trebuie să răspundă este dacă într-adevăr nu a știut de afacerile lui. E posibil? Cum s-ar fi descurcat Cocoș fără conexiunile asigurate de ea. Sigur, am fi putut primi un răspuns din dosarul ALRO, dar acesta nu mai există. Cred că aceste întrebări fără răspunsul corect, vor încheia cursa doamnei Udrea

Klaus Iohannis. Omul din afara sistemului este cel care tocmai a primit un uriaș cadou. Acum se va vedea dacă are vână, consilieri și dacă într-adevăr știe ce să spună. Alegătorii vor primi bine pe cine care anunță că vrea să facă ordine. Este însă capabil? Poate să beneficieze de acest uriaș impuls? Sau gafele din ultima vreme arată tocmai că nu se poate ridica la acest nivel? În orice caz, apariția acestui dosar îi revitalizează campania, fără să facă nimic.

În rest opinia mea despre însemnătatea acestui dosar pentru noi, deja o știți. 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!