Cine este ținta lui Turcescu. Singura variantă posibilă

Atât politicienii cât și media conturează, din ce în ce mai mult, un scenariu, potrivit căruia Robert Turcescu este un doar un actor într-un plan mai mare. Că nu s-ar fi detonat doar dintr-o criză de conștiință ci că urmărește ceva mai mult. Și că, de fapt, ar fi un soi de kamikaze îndreptându-se înspre unul dintre candidați. Adică să spună: ”eu, ca ofițer, vă informez că x sau y este la rându-i ofițer”. Vlad Petreanu descrie foarte bine procesul. Doar că îl contrazic atunci când vine vorba de țintă. Nu Ponta este cel vizat.

Eu cred că victima lui Turcescu, dacă va exista una, este Klaus Iohannis.

Argumentul logic

Presupunând că Robert Turcescu este manevrat de Traian Băsescu, atunci președintele nu are niciun interes să îl scoată din joc pe Victor Ponta. Nu pentru că au o înțelegere, ci pentru că nu poate supraviețui fără el. Fără Ponta, Iohannis are cale liberă spre Cotroceni. Iar toată dreapta se va uni în jurul lui. PSD va rămâne la locul lui, iar Traian Băsescu va fi un marginal. Chiar dacă îl sprijină pe ascuns pe Iohannis, Băsescu nu îl va arunca în aer pe Ponta, pentru că el își dorește să fie omul în jurul căruia se reface dreapta până în 2016. Asta spun toate mesajele sale. O victorie a lui Iohannis îl va scoate la pensie, căci nu va fi decât un mic opozant. Un altul, pe lângă PSD. Așadar, Băsescu îl vrea pe Ponta.

Argumente circumstanțiale

Robert Turcescu este cel care a anunțat că Iohannis se va retrage. Să fi fost o altă diversiune? Nu cred În culise jocurile sunt știute mai bine și nu e nevoie de avertismente.

PNL e cel care s-a sesizat imediat de pericol și a cerut o prezență a ministrului apărării în Parlament, pentru a răspunde întrebărilor. Ministrul va merge acolo, dar va lăsa să plutească un dubiu: pur și simplu nu știe ofițerii acoperiți. Dubiul este oricum lăsat să plutească de comunicatul MApN, care nu comentează.

PSD a și transmis mesajul politic că ar putea urma și alții. Iar fostul șef al SIE numai că nu i-a spus gradul lui Turcescu aseară la Rareș Bogdan. De asta cred că Iohannis ar fi victima.

Un singur lucru nu înțeleg. Ce lucru îngrozitor de rău sau poate de bun i s-a întâmplat lui Robert să accepte asta?

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

3 comentarii la Cine este ținta lui Turcescu. Singura variantă posibilă

  1. Razvan spune:

    Salut! Cred ca Turcescu il va indica pe Ponta ca fiind „acoperit” in perioada in care era magistrat ( asta se va intampla astazi) iar maine Johannis va fi scos din joc de ICCJ. Acesta este scenariul cel mai drag lui Basescu. Lupta se va da intre Udrea si Tariceanu….

  2. George spune:

    Lucrul ingrozitor de care vorbiti la final nu s-a intamplat acum – s-a intamplat in 2008 cand ziaristul excelent Robert Turcescu s-a transformat brusc in un gramofon. Acum a acceptat doar o umilinta in plus din lungul sir din acesti ani.

  3. COMENTATOR spune:

    daca veti considera interesant, cititi pe comisarul.ro „EXCLUSIV/Cine o fi Agentul Viorel din arhiva SIPA? – VIDEO”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!