Cel mai important efect al catastrofei lui Iohannis

Aseară s-au întâmplat câteva lucruri virtual imposibile pentru toți cunoscătorii spațiului public românesc.

Victor Ponta a reușit să mute tema corupției din tabăra PSD în tabăra ACL. Cu nume, exemple și fapte. Cred că un pic a lipsit până când premierul să-l numească pe Iohannis, ”coruptule!”. Și să-i arunce asta în față. Apoi, Ponta a avut libertatea ca în 35 de minute să explice neînțelesul și anume, eșecul votului în străinătate. Tot Iohannis a ieșit șifonat din asta pentru că nu a fost la Chișinău și Cernăuți și nici nu știe unde sunt cei mai mulți români plecați. În fine, Iohannis a ajuns să-și ceară scuze pentru campania mizerabilă dusă de ACL, concretizată printr-un articol într-un ziar de partid. În timp ce el a fost făcut traficant de copii, terfelit că nu are copii sau numit ”cel care va tăia pensiile”. Apropo, asta din urmă e o decizie neconstituțională, dar nici asta nu a reușit să invoce.

Tot ce s-a întâmplat e uluitor. Mă gândesc și la faptul că poate fi rezultatul unui om timid, care gândește în germană, obsedat de ordine, cum singur spune în propria sa carte, care vrea ca lucrurile să se desfășoare liniar, după o ordine prestabilită. Nu sună rău, de fapt. Ar putea fi însă și un om confruntat cu o mașinărie teribilă de televiziune, cum e Victor Ponta, antrenat și hârșit în tot ce înseamnă studio, dar și șmechereală politică dâmbovițeană. Adăugați aici și un tupeu de neclintit al lui Victor Ponta. Într-o confruntare omul nu are niciun fel de scrupule. Nu uitați că a preluat cel mai greu partid din România la nici 40 de ani.

Dar e și altceva. Klaus Iohannis s-a dus acolo nepregătit. Nu a avut respectul și decența de a citi, de a învăța cifre, date minimale sau concepte uzuale de lucru în politică. Nici câteva predicate simple cu care să-l obstrucționeze pe Ponta:

”Sunteți liderului unui partid corupt, domnule Ponta. Colegii dumneavoastră sunt la închisoare. Partidul dumneavoastră vrea să pună la cale amnistierea și grațierea corupților.”

”Ați obstrucționat votul românilor. I-ați pus în situații umilitoare pe cei care nu vă vor.”

”Politicienii dumneavoastră au rupt România în două cu mesaje naționaliste. Ați stârnit fricile oamenilor și ați amenințat cu război civil.” 

Nici nu trebuie să fie adevărate până la perfecțiune. Trebuie doar să le spui pentru că multă lume le crede. Klaus Iohannis a reușit însă să spulbere mitul germanului muncitor, serios, care este pus pe treabă. Căci, OMUL NU A CITIT!

Ce se va întâmpla cu el este mai puțin important însă. Prestația sa de aseară are un efect atât de important încât ne va pune viețile sub o imensă presiune în următorii ani.

Iohannis a deschis drumul celei mai mari forțe politice din istoria României. Un președinte cu o majoritate parlamentară de 70 la sută. În fruntea unui partid care a dat semne că este dispus să violeze legea în fel și chip. Iar acest lucru va dura ani buni, până la regruparea dreptei. Și nu va fi nimeni să li se opună. Poate doar publicul de dreapta, care este mult mai pregătit, mai serios și mai aplicat decât politicienii care îl reprezintă. Poate vă găsiți totuși și pe cineva care să vă merite.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Cel mai important efect al catastrofei lui Iohannis

  1. Mihai spune:

    Dar tu esti fericit cu „minunatul” candidat al stangii? Ar trebui sa fii!!!! Mai intai pentru ca referindu-te la „publicul de dreapta” ca la ceilalti inseamna ca nu-i apartii si deci esti de stanga. In al doilea rand pentru ca prin barajul mediatic si spalarea pe creier a jumatatii mai vulnerabile din populatia tarii, desavarsite de RomaniaTV si Antena3, ati propulsat spre o victorie sigura un personaj imoral si amoral care se pretinde reprezentantul stangii, dar in realitate reprezinta doar penalii dovediti si nedovediti din PSD.
    Da, vor urma ani buni de violare a legii, de stagnare sau regres, de guvernare dupa bunul plac, de ignorare sau negare a valorilor care nu ar mai trebui puse in discutie intr-o tara membra a Uniunii Europene sau, mai rau, de reorientare strategica. Asa ca ar trebui sa va ganditi cand toate aceste lucruri se vor intampla ca sunteti cel putin la fel de raspunzatori pentru ele ca si partea din dreapta a clasei politice care nu a reusit sa gaseasca un candidat capabil sa-l infrunte pe Victor Ponta.
    Sper sa fiti multumiti de toate aceste realizari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!