Unde a pierdut Ponta și cum a câștigat Iohannis

Telefonul a sunat pe la 4 după-amiaza:” Cătăline, Victor a pierdut!”. Nu  era vorba de rezultatul la acea oră, ci de tendințe care începeau să se vadă destul de clar. Victor Ponta își atinsese maximul până în prânz, când cota sa urcase la 56 la sută. Apoi a căzut încet și sigur.

Într-o zi de alegeri, o redacție e circulată de zvonuri și informații contradictorii mai rău ca o rețea socială. Trebuie să alegi și să discerni între ele cu mare atenție. Doar că de după-masă încolo toate informațiile astea mergeau într-un singur sens: victoria lui Iohannis. 

Doi oameni, din exterior, au mai încercat o abureală. Dar, după atâția ani, simți când ți se dă una bună sau vrăjeală. Erau ultimele redute care mai sperau pe o mobilizare incredibilă a PSD la ceas de seară. Exista un ordin în vigoare ca toți militanții să alerge după voturi. Informația esențială era deja la liber și venea de la CSCI. Ei constataseră o mobilizare fără precedent a persoanelor cu educație medie. La prânz, veniseră la vot cu opt la sută mai mulți decât în primul tur și tendința s-a păstrat. Aceștia nu sunt oamenii unor mari idei, dar nici nu stau la pungile cu ulei și făină. În plus au acces nemijlocit la informație digitală. O arată și datele din sondaje, cum sunt cele de mai jos. Fac mențiunea că sunt cele de la ora 19.

54 la sută dintre românii cu liceu l-au votat pe Iohannis. Și 60 la sută din cei cu studii superioare. Grosul votanților Ponta a venit de la cei care n-au nici liceu, 64 la sută. Amar rezultat pentru PSD. 70 la sută dintre tinerii de sub 30 de ani l-au votat pe Klaus Iohannis. Și majoritatea celor între 31 și 60 de ani. Iarăși, o cifră care arată că PSD nu prea a înțeles ce se întâmplă în jurul său.

Iar politica de alianțe pare să fi fost un dezastru. Doar Tăriceanu i-a adus lui Ponta 70 la sută din votanții săi. Cele două fantoșe, Vadim și Dan Diaconescu au împărțit voturile lor în două, jumătate Ponta, jumătate Iohannis. Consultantul care i-a recomandat asta lui Ponta ar trebui să dea banii înapoi.

În aceste cifre e secretul votului. Cum vă spuneam acum două zile, 2 milioane de persoane erau în așteptare. Le trebuia o scânteie să se hotărască. Și au găsit scânteia respectivă în obstrucționarea votului din diaspora. Lehamitea s-a transformat în nervi și apoi în ură. Adăugați aici scârba față de atacurile permanente la adresa românilor care cred altfel. Demonizarea lui Iohannis cu traficul de copii, amenințarea cu furtul Ardealului și stigmatizarea celor care au ieșit în stradă. Fix pe aceste coordonate, România s-a mișcat de lângă PSD și fantoma USL.

Aseară, un politician de top mi-a scris un lung mesaj, pe care nu pot să-l fac public. Rețin însă o idee: ”în afară de marile puteri, de servicii, de tehnicienii propagandei, există pur și simplu oamenii.” Iar ăsta e lucru pe care, pur și simplu, PSD l-a uitat.

Acest partid a deținut la un moment dat monopolul bunului-simț. Și a fost sprijinit, tocmai datorită acestui lucru, de o majoritate imensă. Revoluția bunului-simț, cerută la un moment dat de Crin Antonescu, a avut loc. Cu un alt președinte, poate nu cel mai așteptat, dar  a avut loc. Drept urmare, avem un președinte, nu tocmai carismatic, nu tocmai pregătit, fără anvergura necesară funcției. Dar e un președinte adus acolo de cea mai generoasă idee cu putință: cea a dreptății, pe care PSD a respectat-o doar din gură. Un președinte care este dator unui public mult mai bine pregătit, mai activ și mai cinstit decât toți activiștii ACL.

Apropo, toate figurile care ieșiți acum în spatele lui Iohannis: nu e victoria voastră! Și eu nu am uitat ce ați făcut în această țară.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

6 comentarii la Unde a pierdut Ponta și cum a câștigat Iohannis

 1. Cititor spune:

  11 % Wave Theory !

 2. Dascalu spune:

  ” …avem un președinte, nu tocmai carismatic, nu tocmai pregătit, fără anvergura necesară funcției”. Acestea erau si argumentele mele pentru care as fi vrut sa-mi anulez votul. Am votat Iohannis dupa o discutie cu fiul meu care implineste 18 ani saptamana aceasta.

 3. strîmbea spune:

  cătăline,victor ponta a pierdut!!!aoleooo,dracu ne-a luat!ne belește ghiță!

 4. Ildiko Badescu spune:

  Fac un comentariu pornind de la Citatul: „54 la sută dintre românii cu liceu l-au votat pe Iohannis. Și 60 la sută din cei cu studii superioare. Grosul votanților Ponta a venit de la cei care n-au nici liceu, 64 la sută. Amar rezultat pentru PSD. 70 la sută dintre tinerii de sub 30 de ani l-au votat pe Klaus Iohannis. Și majoritatea celor între 31 și 60 de ani. Iarăși, o cifră care arată că PSD nu prea a înțeles ce se întâmplă în jurul său.”

  Realitatea TV si Antena 3 au pierdut audiente pentru ca prioritar NU au mai facut/fac jurnalism, ci s-au ocupat de manipularea populatiei. Dar NU trebuie sa vina agenturile si cu agenti bine pregatiti cum zice dl. Ghise, pentru ca inteligenta romaneasca inca mai exista in Romania, (n-au plecat toti, dar se pare ca si cei plecati inca isi mai iubesc tzara), care chiar daca a fost pacalita de stragegia USL in 2012, s-a trezit din marea manipulare cand a vazut groapa imensa intre Protocoalele – promisiuni, semnate de USL cu diverse segmente ale societatii civile si Minciuna oferita la guvernare si in Parlament. Dl. Ghise si altii ca el, ne insulta inteligenta si minimizeaza potentialul populatiei. Dl. Barbu, ma si mir cat poate fi de nesimitit ca dupa ce a vrut bugetul bolnavilor de SIDA, s-a refugiat la Tariceanu. Am mai remarcat un nesimtit pe langa Tariceanu si anume dl.Chitoiu, care dupa ce a fost dovedit cu matrapazlacuri, el si nevasta-sa, s-au refugiat la Tariceanu. Parlamentul s-a dovedit clar, acum cu aceste alegeri, ca a devenit un scut de partea penalilor (38 de la PSD), ceea ce este de neacceptat intr-o democratie autentica.

 5. Ildiko Badescu spune:

  ERATA: ROMANIA TV, NU Realitatea Tv !

 6. maria spune:

  Nici NOI nu vom uita ce ati facut voi RTV
  RUSINE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!