Știri despre care nu o să vorbească nimeni

O să pun din când în când aici câteva știri care nu or să intre în fluxul dezbaterilor tv. Și cum nu se va întâmpla asta, presiunea publică nu le va modifica în nici un fel. Or vinovații vor scăpa teribil de ușor. Dar ele sunt importante și ne afectează viața într-o măsură mult mai mare decât poveștile doamnei Udrea. Așadar:

Later Edit: Amicul Iulian Budoi îmi spune că proiectul a fost retras. Intenția este însă interesantă.  Guvernul se pregătește să dea afară 5000 de oameni din învățământ. Nu mi-e clar de ce, atâta vreme cât raportăm creștere economică. Au ajuns la vorba lui Băsescu. Indemnizațiile celor care nu sunt profesori vor scădea. Aici.

Se modifică impozitarea pe salarii în materia deducerilor. E posibil să rămâneți cu ceva mai mulți bani în mână. E vorba de cei care câștigă până la 3000 de lei pe lună. Nici Guvernul nu și-a pornit mașina de zgomote pe această temă. Am înțeles ceva mai târziu de ce. Pentru că la salariile mai mari, acesta scade în fapt, căci se mărește un plafon de CAS. Pierderea ajunge la 50 de lei.  Aici.

În România mai funcționează 68 de CAP-uri, cea mai mare cifră de afaceri fiind de 10 milioane de euro. Asta nu înseamnă că suprafețele din România nu sunt unificate. Doar că majoritatea sunt arendate unor mari proprietari. Pentru că nici un guvern nu a ținut cu ăștia mici. Aici.

Armata Română ia în calcul o eventuală extindere a conflictului din Ucraina în Moldova. Aici 

Știu că vă place în centrul vechi. Că e foarte mișto și în sfârșit orașul respiră a viață și are o zonă atractivă. În egală măsură se fură. Cereți bon și când vă îmbătați. Aici.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Știri despre care nu o să vorbească nimeni

  1. Avatar Adrian Urdea spune:

    corect dar mai trebuie adaugat:
    – țăranii nu primesc corect de pe terenul arendat valoarea nu acoperă suventia acordata arendașilor.
    ( e similar cu preturile la supermaket ” in gasca se dau produsele; daca unul da 800kg la ha toti sunt in zona. ori suventia de anul trecut = 160 euro/ha diferit de cei 800)
    – renta viagera nu se mai da pt. cei care acum indeplinesc conditiile ??????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!