Statul paralel și statul în cap

Am o veste proastă. De fapt mai multe. Povestea cu copiii de la Pitești se repetă în fiecare an. În fiecare an acolo defilează copii, în fiecare an este acolo o paradă a școlilor. Cu sau fără rost, sute de copii trec prin fața mărimilor zilei. Anul trecut s-a repetat chiar episodul cu copiii care fac gimnastică. Probabil profesoara de acolo așa vre să se afirme. Aruncați un ochi pe imagini. 

Dar să mergem mai departe. De-a lungul anilor, copiii de acolo au defilat în fața primarului Pendiuc, știți personajul, în fața a diverși miniștri, premieri sau deputați. Printre ei se aflau deputatul ”mitralieră” sau Maria Grapini, da, chiar ea și din nou doamna Dăncilă. Am regăsit-o în fotografiile din 2015. Chiar ținea un discurs.

SIMFONIA-LALELELOR-2015-11 dancila 1

Cred că dacă internetul mai avea memorie, de-a lungul anilor îi găseam și pe alții. Și atunci unde e problema? Sunt mai mulți factori. Doi îi trecem din prima: mărimea de azi a Facebook-ului și radicalizarea societății. Un al treilea ține de prezența premierului care a mutat în plan național toată manifestarea. 

dancila 2 lalele

Și, în fine, cel mai important. Între timp, mare parte din public a aflat cine sunt oamenii aceștia. Guvernarea PSD, ”conjurația imbecililor” sau triumful mediocrității, chiar al prostiei pe alocuri, a reușit să enerveze teribil lumea. Nu e zi lăsată de Dumnezeu să nu-ți mai dai seama de vidul care îi guvernează pe acești oameni. În fiecare zi îți dai seama că ei nu pot vorbi, că nu pot articula idei, că nu stăpânesc dosarele importante și că nu au capacitatea de a conduce această țară.

Dublați asta cu o enormă ticăloșie și cu o încercare permanentă de a răsturna valorile morale ale unui popor.  Adăugați o revoluție a hoților și ajungem aici. De asta, de abia azi, toată lumea a simțit un sentiment de revoltă când a văzut defilarea. Căci e o mare tâmpenie să pui în cap un copil de trei ani în fața unor astfel de oameni. 

Sigur că asta o simt doar unii și mai puțin aparatul de partid sau administrativ care nu știe ce temenele să  mai facă în fața unora care au aruncat cu bani și funcții în ei. Marea lor speranță este că, la un moment dat, vor găsi și ei un copil care să le facă o tumbă. Ei sunt realmente statul paralel, iar cea mai mare realizare a lor este că ne-au pus copiii să stea în cap. 

Foto: e-piteșteanul.ro și argesul.ro

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!