Putreziciunea

Azi după-masă, o gașcă de iresponsabili se va aduna în centrul Bucureștiului pentru a hotărî dacă șeful unui guvern slab trebuie să mai rămână în funcție sau nu. Motivul pentru care va fi înlăturat nu are nicidecum legătură cu pregătirea sau performanța  guvernului. Băieții nu s-au înțeles cum trebuie împărțită plăcinta pe care o au la dispoziție, de aceea se despart. 

Și, acum, uitați-vă un pic în jurul vostru. În cine sau în ce instituție mai aveți încredere? 

Poliția este decimată de un scandal uriaș de corupție. Asistăm parcă la o cădere a unui domino. Nu e zi să nu mai apară o piesă dintr-o construcție uriașă, murdară, putredă și întunecoasă. Un pedofil protejat de colegii săi pentru că făcea treburile murdare ale șefilor. Omul care deschidea drumul coloanelor oficiale, viola copii. Cred că nu este imagine mai bună pentru ce ni se întâmplă. 

Nu vă amăgiți. Nu este doar un caz. Pilele și incompetența de la vârf au tras în punctele cheie ale sistemului oameni care nu au ce căuta acolo dintr-o mie de motive. Dar voi știți asta mai bine, nu? Pentru că atunci când e nevoie de  Poliție, prea rar vă răspunde. Prea rar vă mai puteți baza pe ei.

La spitale vă este frică să mergeți. Ne este frică să mergem. Totul este la nivel de relație personală și la prieteniile pe care le poți face în timp. Și la oamenii cu suflet pe care poți să-i întâlnești și care sunt dispuși să-ți întindă mâna. Cazuri după cazuri vin însă să te contrazică. Nu toată lumea are prieteni, nu toată lumea are noroc. Și nicio măsură nu mai poate opri medicii să plece. 

Administrația românească a devenit cel mai bine plătit domeniu din țară. O decizie administrativă vine acum să scoată din casă milioane de oameni care să depună câte o hârtie. Cozile, ghișeele care te umilesc, incertitudinea sunt locurile comune ale sistemului.  

Pun pariu că următorul mare scandal care ne va lovi este legat de școală. Chiar așa. De câte ori ai asistat la o fraudă în școala din România? Câte lucruri nedrepte sau neașezate ți-a oferit școala? Pe cine pregătește și pentru ce?

Concomitent, autoritățile acestui stat au lăsat în libertate mii de infractori și au construit toate pârghiile necesare ca să fii hoț în țară. Românul obișnuit a rămas fără repere azi. Fără apărare în calea hoților, fără sănătate și mai ales fără perspectivă.

România mai seamănă a stat doar prin uniformele pe care le vezi în funcție. Goale de conținut și mai ales de virtute. Ultimii ani ne-au prăbușit. România este un stat care a dus individualismul pe culmi supreme. De asta este și părăsit. Am încetat să fim o societate. Comunitate nu am fost. 

Citiți asta chiar în timpul unei noi ședințe importante de partid. Niciunul dintre aceste subiecte nu va fi atins la căderea unui nou guvern. Oamenii de acolo și-au construit o Românie paralelă în care reușesc să vadă doar intrigile, curvăsăreala și banii lor. Asta-i tot. 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

4 comentarii la Putreziciunea

  1. Monea Tatiana spune:

    Romanul obisnuit culege roadele nepasarii,al fatalismului ,a indiferentei cu care a tratat dreptul de a alege pe cei care sa ne conduca

  2. Ileana spune:

    Îngrozitor …..de adevarat…

  3. gfx spune:

    Nemaipomenit! Cum le stiti voi taranimea pe toate! Unde era familia ta in 45 si cu ce se ocupa? Si mai adauga aceleasi date despre toti care se afla in pozitii bune ca sa stim de unde vine binele si destaptaciunea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!