PSD, vreau să văd un om liber!

Dragnea e puternic, Dragnea este omniprezent, Dragnea îi controlează pe toți, Dragnea îi ține sub amenințare, îi cumpără și, mai ales, Dragnea crede că toți sunt ai lui. Puterea lui Liviu Dragnea este dată de complicitatea, lașitatea sau șovăiala colegilor lui.

Și, da, Dragnea și-a clădit un partid asemenea lui. Dragnea are un partid cu oameni mediocri, cu oameni lipsiți de carte, de șira spinării sau care îi sunt profund datori. Sau de oameni care disprețuiesc tot ce înseamnă bun-simț politic și social.

Dar nu pot fi toți așa. În orice construcție, trebuie să mai scape și ceva bun. Trebuie să fie și oameni mai vechi acolo. Cu siguranță sunt oameni cinstiți și care au stat la locul lor pentru că ei cred că nu e bătălia lor. Trebuie să fie și oameni cărora le repugnă, care simt că vomită și cărora nu le este frică. 

Cu siguranță sunt și oameni conștienți de valoarea lor și care nu au construit cu partidul. Sigur sunt și oameni care știu să facă și ceva în afara plasei de relații și complicități. Sunt și oameni care cred în stânga, dar știu să se descurce fără partid. 

De aceea singura așteptare pe care o am la moțiunea de astăzi este reinstaurarea normalității, măcar la nivel de persoană. Vreau să văd măcar un om curajos care să scoată capul din pământ, să se uite în ochii lui și să-i spună că greșește. Vreau un om care să zică câteva lucruri simple. 

”Domnule Dragnea, domnule președinte, voi vota împotriva acestui guvern pentru că mi-e rușine de cine este condus. Mi-e rușine că guvernul meu și țara mea sunt conduse de o persoană care nu știe să vorbească și care aparent nu știe carte. Mi-e rușine că sunt condus de cineva care nu este competent pentru funcția pe care o ocupă. Mi-e rușine că partidul acesta a decăzut atât de mult în ce privește liderii săi.

”Domnule Dragnea, domnule președinte, voi vota împotriva acestui guvern pentru că el nu poate fi scula prin care dumneavoastră să controlați deciziile în justiție pentru interesul personal. Voi vota împotriva lui pentru că mi-e rușine că șeful meu de partid a cerut scuze infractorilor din România. Mi-e rușine să mă uit în ochii copiilor mei din această cauză.”

”Domnule Dragnea, domnule președinte,  voi vota împotriva acestui guvern care nu face mare lucru din ce așteaptă oamenii din județul meu. Voi vota împotriva acestui guvern care în afară de salarii nu a construit mai nimic. Voi vota împotriva acestui guvern care nu face spitale, școli, autostrăzi, care nu găsește nici măcar medicamente. Voi vota împotriva acestui guvern care a renunțat să fie guvernul  celor mulți și slabi și a devenit guvernul celor cu funcție și putere.”

”În fine, domnul Dragnea, domnule președinte, voi vota împotriva acestui guvern care a șters toate căile de dialog din România. Voi vota pentru că refuză să vadă că mai sunt și alți oameni, cu alte credințe și eu cred că noi avem de construit punți, nu doar să le distrugem.”

Atât de simplu ar trebui să fie. Pentru că un partid este un spațiu democratic, în esența sa. Pentru că oamenii nu pot și nu trebuie să aibă aceleași valori și credințe și pentru că este imposibil să gândească toți la fel. 

Îl salut pe acela care va avea curajul să zică toate acestea. Și apoi să plece știind că el, de unul singur, este cinstit, corect și muncitor încât să poată construi fără ei, așa cum am făcut-o cei mai mulți dintre noi. Liberi.  

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “PSD, vreau să văd un om liber!

  1. Mălin spune:

    Lasă că e plin de oameni „liberi” acolo la partid, care l-au trădat pe Dragnea și s-au dus la Ponta… Sunt toți o apă și un pământ domnule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!