PSD se mută la cimitir

Scuzați-mi exprimarea, dar e vorba de legea firii. Te naști și mori. M-am uitat din nou pe demograficele de la CURS pe care le-am dat și ieri. 70 la sută dintre tinerii de sub 30 de ani l-au votat pe Klaus Iohannis. Și majoritatea celor între 31 și 60 de ani. Doar cei care au trecut de 61 de ani l-au votat în majoritate pe Victor Ponta.

Asta înseamnă că business-ul PSD se cam încheie. Să mă iertați, dar dispare natural. Și nici nu poate fi altfel. Când promovarea ta se asigură doar prin grija pensiilor și a bugetarilor, a ajutoarelor sociale și a altor chestiuni care vin de la stat. Nici nu poate fi altfel când tu te-ai lipit imagistic de generația actorilor vechi.

Nu poate fi altfel când mesajele pe care le transmiți sunt legate de furtul Ardealului sau criticarea celor care ies în stradă. Iar apoi le mai și spui că le iei cadourile promise căci nu au votat cum trebuie. La fel, nici televiziunile care te-au sprijinit nu te ajută foarte tare, căci croite pe mesajul acesta și ele au un public îmbătrînit. Inclusiv cea la care lucrez.

Tinerii au fost lângă PSD doar atunci când s-a mers împotriva lui Băsescu. A fost o chestiune conjuncturală, atunci când PSD a sancționat abuzurile unei guvernări rapace. După care a uitat de toți cei care au informația la un click distanță.

Singura șansă de supraviețuire a PSD este să-și refacă bazinul electoral. Nu toți tinerii sunt de dreapta în țara asta. Sunt oameni strălucitori de stânga, dar care nu văd cu ochi buni un partid de stânga conservator, strâns legat de Biserică.

Vorbiți de scoaterea religiei din școli. Umblați la taxele săracilor. Dați clasei mijlocii reduceri din impozite dacă își trimit copii la școli private sau în străinătate. Sau, dacă vor, reduceri pentru asigurări de sănătate și viață. Protejați-i pe muncitori în fața zecilor de abuzuri ale patronilor. Scoteți-le pe femeile din croitorii din sclavia în care trăiesc. Ajutați-i pe oameni să-și facă sindicate. Sunt zeci de ramuri industriale care nu mai au sindicate. Forțați patronii să le plătească taxele. Puneți-le toți banii pe cartea de muncă.Vedeți dacă oameni ăștia vor ajunge să aibă o pensie decentă. Nu îi aveți în grijă doar pe bugetari. Desființați Codul Muncii făcut doar de corporații. Puneți impozite mari pentru cei care au case multe și mari. Lăsați-i să trăiască pe cei cu Logan.

Și, mai ales, nu vă îmbogățiți din furt de la stat, după care veniți la ședință în gipan și apoi spuneți că sunteți de stânga. Dacă nu, după cum spuneam, ați pornit spre cimitir.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “PSD se mută la cimitir

  1. KrantzRo spune:

    Cu parere de rau, indraznesc sa va intreb: Nu e cam tarziu pentru aceste indemnuri? Ce v-a impiedicat sa le rostiti tare si apasat, cu subiect si predicat la RTV, seara de seara daca era nevoie, pana ar fi inteles si ei ca drumul lor duce unde ziceti acum?
    Cum? Nu va dadea voie fisa postului? Am inteles. Ce ti-e si cu impartialitatea asta jurnalistica…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!