PSD mai bagă una de stânga: impozite reduse la case mari

Adică locuințele care au peste 150 de metri pătrați vor beneficia de o ușoară scădere de impozit, zice Mediafax. În timp ce impozitul la milioanele de apartamente din blocurile comuniste se va mări. Adică săracii din țara asta vor plăti cam tot atât cât plătesc noii îmbogățiți pe o casă care costă peste 100 de mii de euro.

Nu-i vorbă că o mărire a impozitelor era necesară, pentru că taxele locale sunt ridicol de mici din motive elctorale. Asta este a două trăsnaie după cea cu scăderea impozitului la mașinile între 2000 și 3000 de cm cubi și mărirea de la Loganuri. Măsura a fost retrasă de Ponta, dar aflu de la oameni din PSD că ea este pe țeavă încă și că e posibil să o revedem

Să nu uităm că PSD le dă o mână de ajutor și celor care au mai multe case și nu le aplică suplimentări de impozite. Dacă tot nu le putem scoate contractele de închiriere de la negru, zic să nu-i ciupim cu taxele, că-s băieți deștepți.

Și ar mai fi unele care te fac să te întrebi: o fi de stânga, o fi de dreapta, o fi ceva în mintea lor?

Reducerea CAS e o măsură de dreapta. Sunt curios dacă va mai fi pusă în aplicare sau dacă vom fi anunțați că s-a ratat momentul după episodul de la Harvard.

Deși a promis schimbarea legislației muncii, care acum e favorabilă companiilor, Guvernul nu a mișcat un pai în direcția asta. Ca și guvernul Boc, e mama corporațiilor.

Același guvern defilează braț la braț cu BOR, cu care semnează protocoale secrete. Un partid de stânga, fără valențe creștine care ar trebui să fie deschis intelectualilor urbani de stânga și ideilor novatoare. Și care ar trebui să țină o distanță respectabilă față de Biserică

Nu vorbesc de cota unică. Aici PSD își va regăsi înclinația de stânga și imediat după alegeri o va desființa și le vor arde niște impozite de 35 la sută fraierilor care muncesc mult.

Altminteri nu vorbim de un partid al stângii. Nici măcar de un partid al celor săraci,  eventual de la țară, cu vederi conservatoare. Vorbim de un partid care e dispus să meargă în toate direcțiile ca să câștige alegerile. Un partid care jonglează cu idei oportuniste, subțiri și de multe ori bizare sau chiar proaste de a dreptul. Un partid dispus să promită orice doar ca să-i iasă treaba și apoi mai vedem. Și care nici nu-și dă seama cât de aproape e să nu-și realizeze singurul obiectiv declarat.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!