O zi în România lor: silă și dispreț

Dați-vă un pas înapoi și priviți-vă un pic țara. Ce s-a întâmplat în ultimele ore în locul în care trăiești? Cum arată țara în care vrei să-ți crești copiii? Toate faptele de mai jos sunt reale și-ți sunt prezentate deseori drept exemple de curaj, abnegație, de liber arbitru și luptă pentru țara ta. Și, mai ales patriotism.

Al doilea om din cel mai mare partid al țării este dat afară după 20 de ani. Motivul este că a cerut plecarea șefului său, după ce acesta  fost condamnat la pușcărie cu suspendare pentru furt de voturi. Votul împotriva sa, că tot veni vorba, a fost în unanimitate. Nicio voce nu i s-a ridicat alături. S-a izbit de un zid al tăcerii, lașității și imposturii cum rar ți-e dat să vezi. Totul în numele unei rezistențe împotriva …împotriva a ce? O mai mare răsturnare a firescului cu greu să fie posibilă.

Fostul primar al unui sector, în care au murit 60 de oameni și din cauza faptului că nimeni din administrație nu și-a făcut datoria, insistă să candideze la primărie. Depune în dispreț zeci de semnături nevalabile. Și spune că face asta din dragoste de oameni, de sector. Apoi adaugă cu tupeu maxim că ”politicienii murdăresc totul.” Instituțiile statului încă au de judecat dacă pot să-l împiedice sau nu.

Una dintre marile balerine ale lumii nu este primită în Opera Română la modul propriu. I se reproșează că nu vorbește bine românește. Partenerului său i se apune că nu mai trebuie să vorbească în engleză. Unul dintre argumentele exilării este că ”nu știe constituția neamului său,” ca și cum minunățiile din Lacul Lebedelor ar ține cont de asta. Iubirea de România curge pe toți pereții laolaltă cu scuipații la adresa a ce e diferit. Și eventual plătit mai bine. Celebrul ”n-ai mâncat salam cu soia” își regăsește rădăcinile acolo unde te-ai fi așteptat mai puțin.

Și după asta te întorci la ziua ta de muncă. Alergi, îți faci treaba, muncești, îți vezi de ale tale, vii acasă, crești copii. Și-ți dai seama că aproape tot ce îi înveți acasă, ce-ai învățat tu acasă, nu se potrivește cu nimic din ce fac ei. Respectarea legii, a cuvântului dat, bunul-simț, firescul, cumpătarea, cinstea și dragostea de țară exprimată zilnic prin respect cuminte, toate au pierit. Și au lăsat locul disprețului, silei, imposturii, condamnării ca o decorație și mai ales patriotismului trâmbițat. Și atunci te apucă și pe tine sila. Și ceva dispreț.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!