O reuniune tovărășească de partid

PSD s-a reunit astăzi între șefi. Ceea ce ar fi trebuit să fie o caldă reuniune tovărășească s-a transformat într-o scenă cu cuțitele pe masă. Se vorbește că vor fi excluși Geoană, Vanghelie, Șova, Negoiță. Nimeni nu știe exact dacă asta se întâmplă și mai ales de ce. Dar mai important e că putem să vedem dacî PSD a înțeles ce i s-a întâmplat. Să vedem:

Ion Iliescu deschide:

Nu am de gând să fac declarații în avanscenă. E o ședință serioasă. 

Victor Ponta preia din mers:

Azi e o ședință importantă, la final o să vă spun ce am decis. 

Mircea Geoană o dă americănește:

Înțeleg interesul deosebit pentru întrunirea noastră, înțeleg și creșterea mizei, dar eu cred că partidul nostru are suficiente resurse de luciditate pentru a merge mai departe.

Gheorghe Nichita știe cum e jocul între băieți. O dă pe organizație ca și cum ăia de la Iași chiar știu că e aici.

Organizația de la Iași mi-a spus să vin aici, mi-a spus că avem nevoie de fermitate, nu de scandal în partid. Întâi să discutăm în interiorul partidului și apoi să avem opțiuni. 

Dan Șova a închis:

E o chestiune pe care o discutăm în cadrul de partid. 

Și să nu-l uităm pe Marian Vanghelie, ușor precipitat:

Haideți să lăsăm partidul să-și facă analiza singur. Degajat. Poate unii sunt grăbiți și încurcați. Ha?

Adică un soi de : ”Liniște, tovarășii lucrează. Tovarășii știu mai bine. Tovarășii iau decizii importante. Ei știu mai bine. Lucrurile serioase nu se fac la vedere. Doar inițiații trebuie să știe ce și cum.” Pulimea trebuie să aibă răbdare și încredere. E ca și cum oamenii ăștia ar fi altceva decât o organizație care se ocupă de treburile României. Adică ei au treabă între ei, nu cu cei care îi sprijină și votează. Parcă nu ar guverna pentru milioane de români interesați de mersul țării lor. Nu le cer să facă publică ședința. Dar ce se întâmpla acolo, principiile și obiectivele puse în joc ar trebui să fie publice. Ori ei își iau gâturile în tăcere și apoi vin și spun: ”fiți liniștiți, e viață de partid.” Ăsta e unul dintre motivele pentru care au pierdut alegerile: ruperea de proprii alegători.

Iar al doilea îl găsim tot în discursul lui Nichita:

”Mie nu mi-a reproșat nimeni, nimic. Eu în turul doi am scos peste turul unu. În municipiul Iași am scos peste 22 de mii de voturi mai mult decât în turul doi. A venit însă un val emoțional. Totuși , 57,25 este un scor senzațional!”  

Ca să înțeleagă și PSD. Tocmai s-a încheiat epoca rețelelor de scos la vot cu mașini, membri de partid și organizații de bloc. Nu mai merge că partidul te scoate și te face. S-a dus. Și nu mai merge nici furatul. Trebuie să le vorbești oamenilor. Să le spui ce crezi, ce vrei. Să le propui lucruri corecte. Să ai proiecte. Să îi însuflțești, de ce nu? România s-a mișcat de lângă partide și a trecut pe lângă ele ca un tren. Iar ei încă sunt ”tovarăși”.
Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!