O fi Sturzu singurul nebun de la PSD?

Uitați-vă un pic cu atenție la schimbul de replici dintre Mihai Sturzu și Liviu Dragnea. Și apoi spuneți dacă nu vă izbește ceva:

https://youtu.be/6MoQ-MfTH8Q

Da, liniștea! Sturzu vorbește în liniște. Lumea este împietrită în fața sa. Dacă ești în sală cred că poți să auzi și respirația celui de lângă tine. Fața împietrită a lui Dragnea este doar o mască a furiei. În fapt ochii lui merg pe scenă și-l strâng de gât acolo pe Sturzu. Dar tot e liniște. Iar aplauzele răsună acolo doar la șmecherile de discurs ale lui Dragnea.

Asta se întâmplă pentru că Sturzu comite cel mai grav delict din PSD, dar și din strămoșul său arhaic PCR: fluieră în biserică. Apoi când liderul vorbește, masele sunt brusc însuflețite. Nu contează dacă cel care a fluierat în biserică are sau nu dreptate. Nu contează dacă Dragnea are sau nu dosar penal. Nu contează dacă Sturzu zice câteva lucruri firești: resetarea clasei politice, relația cu UNPR. El nu are puterea și, așadar, nici căderea de a zice lucrurile astea. Așa că, firesc, la sfârșit va pleca.

O să primească multe felicitări de la colegi, iar unii vor scrie de pe conturi de Facebook false că a avut mare dreptate. La PSD se supraveghează conturile de FB pentru a nu sări linia de partid. Iar tinerilor membri li se aduce aminte asta în mod constant.

Dar, poate vă întrebați de ce nu-i sare nimeni în ajutor. Păi e simplu. Din lașitate, din lipsa unui proiect pentru că Sturzu a oferit doar o revoluție, dar și din lipsa unei evoluții firești. Sturzu are o carieră în spate, are unde reveni. Câți dintre cei aflați în politică au făcut carieră și apoi au venit la partid?

Altminteri, cu sau fără Sturzu, PSD se află în fața unei reforme profunde. Ca și celălalte partide. Cine se schimbă câștigă. Cine nu, moare. PSD-ului îi va fi și mai greu pentru că au un pasiv imens. Se pare că nimeni nu a citit acest sondaj.

P.S. Câștigătorul alegerilor de la TSD, Gabriel Petrea este fostul viceprimar al sectorului 6 și singurul dintre primari care a muncit în ultimii ani în sectorul ăsta.

 

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

3 comentarii la O fi Sturzu singurul nebun de la PSD?

  1. Ungureanu Mihaela spune:

    Foarte corect dar si liberalii au aceleasi probleme si vad ca n-au inteles nimc . Inca viseaza ca au castigat alegerile prezidentiale.Acum l-au propus pentru postul de primar al capitalei pe domnul Busoi .Cum a pierdut Ponta asa va pierde si Busoi.

  2. Carmen spune:

    Da, spune adevărul. Dar din păcate nu e credibil pentru ca acum cEva a intrat în politica direct pe fotoliul de deputat, fără sa îi pese de tinerii care au făcut munca de partid. Și sa nu uitam ca acum câțiva ani I se reproșau diverse lucruri lui Ponta…de către un tânăr și a fost exclus din conducere. Deci ? Istoria se repeta, dar cu alte personaje.

  3. Nicusor POPA spune:

    Iata,d-le Liviu Dragnea,un spectacol de prost gust a oferit o noua dovada,daca mai era nevoie,de ce PSD-ul este perceput ca un partid de sorginte comunista.Multi membrii,multi sustinatori, au legaturi „trainice” cu fostul PCR,ei punand solidele temelii la ce numim si vedem astazi – „Romania corupta”. Ce e regretabil,ori mai bine spus trist,este ca tocmai la alegerea noii conduceri a TSD, un principiu de baza al democratiei, dreptul la opinie si la exprimarea ei in mod liber si neangradit, a fost,cu minciuna si violenta verbala, atacat. Tinerii, cei de la care avem asteptari si sperante, sunt opriti de la reformarea, primenirea unui important partid si sunt invatati si invitati sa continue servilismul, supunerea oarba si urmarirea interesului personal.Apropo, „reformarea si criterii de integritate in PSD”, ma duce la o fabula a lui Grigore Alexandrescu,poate cineva dintre intelectualii PSD o sa i-o citeasca d-lui Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!