Malpraxis de presă. Știrea despre ”un realizator de la Antena 3”

Astfel de lucruri nu se fac. Pentru că oricât de multe ne despart și indiferent cât de mult ne detestăm, nu publicăm diagnostice. Mai ales, țintite special să-ți umilești adversarul . Mai cu seamă când tu susții că ești partea bună a presei. Ce nu e în regulă:

Nu e în regulă să precizezi în clar tipul de operație suferit de pacientă. Faptul că soția unui realizator tv a suferit o operație plastică, fiind prinsă în scandalul de la spitalul de arși, poate fi o știre, deși doamna e persoană privată. Doar că, fără diagnostic.

Nu e în regulă ca procurorii să dea stenogramele în clar cu diagnostice. Dacă fac acest lucru, instanța trebuie să decidă că nu sunt publice. Atenție, din stenogramă rezultă că operația nu se decontează, fiind plătită din buzunar. Să zicem că e o chestiune care ține de fiscalitate.

Nu e în regulă, ca procuror, să alegi să dai un singur nume din anchetă . Am reflectat un pic asupra sursei acestei știri. Dosarul e la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Nu e un parchet cu politicieni de nivel înalt, ca să atragă mare atenție a jurnaliștilor. Foarte probabil ca informația să fi plecat de la parchet către jurnaliști, fără a fi căutată.

Ba mai mult, am bănuiala că parchetul a trimis informația aceasta în mediul politic, de unde a plecat în presă. Iar ăsta e un lucru cu atât mai supărător. Ca s-o spun pe șleau, procurorul care a făcut asta este de joasă speță.

În fine, pot să înțeleg războiul care se poartă. Și opiniile și exagerările. Până la un punct și invectivele, pentru că oamenii ăștia pun multă pasiune în ceea ce fac. Dar familiile, copiii, părinții și soții – cu bolile ori intervențiile suferite – nu pot fi implicați în asta. Pentru că mâine îi vor căuta pe ai tăi. Și sigur vor găsi ceva cu care să te umilească.

Nu sunt dintre cei care să ia apărarea Antenei 3. Nu stărui asupra motivelor. Dar trebuie să se știe că războiul pe care l-au declanșat cu zeci de atacuri la persoană, li se va întoarce. Și că nu vor fi toată viața în poziția în care să dicteze agenda.

Mai multă cumpătare și echilibru nu strică nimănui. Precum și respectarea unor limite. Dacă nu, așteptați-vă și unii și alții ca mâine-poimâine să faceți o știre din viața personală a fiecăruia, ca argument suprem în dezbatere.

P.S: Nu scriu aici pe larg despre ce-au făcut medicii de acolo. Mi se pare o hoție fără precedent, în condițiile în care aveau clinici private. E o diferență majoră față  de darurile care se dau în mod obișnuit pentru salvarea vieții și sănătății unor oameni. Și cred că nimeni nu le va sări în apărare.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!