Lucrurile cu adevărat importante în legătură cu Sevil Shhaideh

Marea problemă a premierului desemnat Sevil Shhaideh nu este originea turcă, nici faptul că e femeie și nici măcar că est un interpus sau omul lui Dragnea. Marea problemă este că-i un om a cărui viziune nu o știm. Nu o știm la nivel personal. Nu știm ce gândește, nu știm ce gânduri are punctual, nu-i știm credințele despre chestiuni delicate.

Ce gândește doamna Shhaideh despre sistemul de taxe, dar despre îmbunătățirea colectării TVA? Ce ne spune ea despre profesorul Burnei? Dar despre eliminarea cadourilor pentru profesori? Tocmai s-au scumpit gazele. O fi având o soluție sau o idee? Vrea moscheea sau se împotrivește ei? Este adepta unor drepturi și libertăți civile mari sau ale unora restricționate? Susține sau nu familia tradițională? Ce dezvoltări vede doamna Shhaideh în relația cu Rusia? Dar în chestiune imigrației?

Vedeți voi? Astea sunt chestiunile realmente importante. Astea sunt lucrurile cu care va lucra zilnic. Și chiar de-ar fi fantoșa domnul Dragnea, nu se va putea adresa acestui în fiecare zi în fiecare chestiune. Ea va trebui să lucreze cu aceste concepte în fiecare zi. Se va întâlni cu oameni care o vor testa. Se va întâlni cu omologi care îi vor adresa întrebări și va avea nevoie să cunoască dosare grele.

A fi premier nu este același lucru cu a fi un funcționar de excepție care să conducă o anumită zonă. Lucrurile devin brusc mai complicate și ai nevoie de anvergură. Anvergură și viziune. Știm noi ceva despre anvergura și viziunea doamnei Shhaideh? 

Nu știm, dar vom afla, de vreme ce premierul este cel mai vizibile personaj din România. Sper ca doamna să găsească răbdare și putre să învețe toate aceste lucruri. Pentru că va fi cântărită în fiecare zi. Eu primesc această nominalizare cu deschidere, pentru că nu poți pleca de la rea-credință. 

Altfel, această nominalizare ne arată găunoșenia sistemului democratic românesc. Această nominalizare este scoasă din bască și arată că domnul Dragnea nu a avut un plan B la numirea sa. Aici nu a fost o bătălie pe concepte, ci una strictă pe putere. Oamenii nu vor să construiască, ci să aibă. 

Restul este loc com comun, dar am să amintesc.

Să faci o campanie în care să spui că străinii sunt răul și să pui un minoritar premier, asta înseamnă să ”înghiți o broască”, vorba lui Ioan Oltean. Electoratul PSD nu va înțelege nimic, treceți un pic pe la piață. De neuitat domnul Dragnea spunând: ”e cetățean român cu toate drepturile.” Refuzate altora, evident.

Sevil Shhaideh este premier ”deocamdată”. Liviu Dragnea va face tot posibilul să-și ia funcția. 

Președintele PSD nu are încredere în nimeni din partid. Dar în nimeni. Și asta trebuie să-i spună mai mult partidului decât nouă. Să nu vă închipuiți că lumea este încântată maximum acolo. Mai discutăm în trei ani. 

Klaus Iohannis nu prea are de ce să refuze aceste nominalizare. Dacă nu apare ceva strigător la cer, va trebui să accepte.

În rest, dacă vreți să știți cum va arăta guvernarea PSD, trebuie să vă uitați la fapte. Iar faptele spun că domnii Șerban Nicolae și Eugen Nicolicea sunt șefi de grupuri parlamentare la PSD. Doi conservatori, revizionști, oameni care au anunțat repetat că vor să modifice arhitectura sistemului juridic, ei sunt cei care vor struni mașinăria PSD în Parlament.  Și ne vom întoarce în timp.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

2 comentarii la Lucrurile cu adevărat importante în legătură cu Sevil Shhaideh

  1. Teribil Absolut spune:

    Pui problema de parca ar fi vorba de o tara civilizata… doar ca e vorba de Paravanul (SS) unui Infractor (LD) ce vrea sa ajunga la niste sume mari de bani , bugetul tarii, prin minciuni acute, dezinformare, populism, propaganda religioasa, fraudare de alegeri, spaga, spaga electorala, mafie… Asa ca, ce conteaza ce gandeste SS?

  2. enusca nicu spune:

    Pentru aceasta nominalizare , acest baron psd ist ar trebui sa lia imediat sri ul ,cumva este gasca prin care a fugit, Omar haisan din tara .cu aceasta dna nu am chiar nimic ,dar cu acesti oameni nu e de glumit compromisi pe veci.Oameni buni ce ati votat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!