Loc unde să petreceți o oră faină în București

Că tot am plecat două zile din București, celor care rămâneți în capitală vă las o idee, dacă nu aveți alte planuri pentru week-end. Pe strada C.A. Rosetti, la numărul 8, găsiți Muzeul Aman. E chiar casa pictorului Theodor Aman, construită pe la jumătatea anilor 1800. Omul a fost bogat negreșit, dar și filantrop pe măsură. Când Regele Carol a introdus un uriaș program de austeritate, el a tăiat și bursele studenților de la Belle-Arte, școală înființată chiar de Aman. Pictorul a plătit vreme de ani buni cele 20 de burse, chiar din buzunarul său.

Casa e plină de picturile sale, dar și majoritatea obiectelor sunt făcute de mâna sa: scaune, dulapuri, lambriuri. Aman a experimentat enorm și a lucrat  în toate materialele pe care le-a prins, inclusiv în capace de la cutii de tutun. Și nu s-a ferit de niciuna din tehnicile revoluționare ale vremii. În plus merită să aruncați un ochi pe ceea ce însemna Bucureștiul vechi și traiul oamenilor. Una dintre picturi arată chiar ce se vedea de la fereastra lui Aman, fără Ateneu și casele din jur. E aproape amuzant să vezi că ceea ce e astăzi buricul târgului, cândva  a fost chiar marginea sa. Luați-vă și copiii, musai! Mulțumesc doamnelor care sunt ghizi în muzeu pentru modul admirabil în care știu să deschidă o lume uitată.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!