Lecțiile de bun-simț ale Simonei

Cred că Simona Halep ar merita să ia o pauză nu numai de pe teren, dar și din știri. Nu-i ușor să fii zi de zi chestiune de interes public și toată lumea să-și dea cu părerea despre tine. Dar o să mai adaug o idee care ține de spiritul lui Halep. O lecție pe care multă lume mai are să o învețe. 

Simona a refuzat să aibă parte de o primire oficială. O primire la salonul oficial al aeroportului Otopeni. Ar fi meritat-o, măcar că și-ar fi văzut familia mai departe de camerele de luat vederi. A ieșit printre operatori așteptată de un tată încurcat între cablurile tv. Iar apoi a cerut să nu mai fie filmată. O scenă ciudată din multe puncte de vedere. Nimeni nu a fost în stare să-i ofere un buchet de flori, cu excepția familiei,  să-i asigure un grad de confort minim sau să fie întâmpinată de câțiva dintre suporteri. Cam atât pentru o campioană care a refuzat salonul oficial pentru că nu a câștigat un turneu în care a jucat fabulos. 

Unde vreau să ajung?

În țara asta, cu câteva zile înainte, o toaletă  a fost inaugurată cu mai mult fast. Autoritățile de aici au considerat drept o mare realizare faptul c-au văruit niște pereți și au pus niște vase de toaletă noi. Normalul și firescul au fost transformate într-un motiv de sărbătoare. 

wc piatra neamt

Ceva mai devreme, politrucul de la Hunedoara a fost așteptat cu o boltă de steaguri la o bibiotecă județeană. Omul nu făcea decât să viziteze locul. Dar aparatul de partid i-a făcut o primire demnă de vodă local. Iar el a pășit semeț ca și cum ar fi făcut un ou. 

politruc hunedoara

În niciunul dintre aceste cazuri, oficialilor români nu le-a picat obrazul de rușine. Simonei i-a fost rușine să vină la salaonul oficial după ce nu a câștigat un turneu. Nimic nu-i împiedică însă pe liderii de partid să se poarte ca și cum ar conduce măcar universul. Pe undeva, țara asta și-a pierdut bun-simțul la vârful său. Toți incompetenții simt nevoia să fie valorizați și periați. În timp ce oamenii valoroși caută să fie cât mai puțin în ochii lumii. 

Cred că asta ar trebui să fie o regulă de acum. Când îl vedeți pe unul că se împopoțonează inutil, atunci trebuie să aveți mari semne de întrebare despre cât și cum muncește. Cu restul nu avem probleme.

Foto Simona 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

2 comentarii la Lecțiile de bun-simț ale Simonei

 1. berenger spune:

  iar o folosiți pe simona halep ca pretext…
  dincolo de asta, de bunul simț și de modestia simonei, trebuie spus clar un lucru: simona halep v-a dat vouă, ziariștilor, cu flit, și pentru că meritați. ca în multe cazuri, și în cazul ei presa românească s-a dovedit a fi o cloacă insalubră, ahtiată după senzațional și penibil și în niciun caz un reper. ați dat frâu denigrării ei de mii de ori în ultimii patru ani, nu ați avut, decât de prea puține ori, abordări decente și de bun simț. și asta s-a văzut clar în cele trei întrebări puse pe aeroport. nicio felicitare, ci doar goana după dat cu șutul în capul victimelor: „cum te simți după înfrângerea suferită?”. prostie arogantă și lipsă de empatie și bun simț… ar cam fi cazul să tăceți în legătură cu ea, să nu vă mai faceți trafic și audiență pe seama muncii ei.

 2. Sorin spune:

  Berenger, băteți câmpii cu grație desăvârșită.
  1. Presa a fost corectă cu Simona și cu sportivii în general. Presa a lăudat întotdeauna modestia, munca titanică și rezultatele Simonei.
  2. Cei care denigrează și produc cuvântări pline de ură la adresa Simonei sunt acei oameni cu caractere mici si fără mari realizări. Nu confundați presa cu gloata din social media.
  3. Dl Striblea nu a folosit-o pe Simona ca pretext, ci ca un exemplu de profesionalism și modestie. Vă asigur că dl Striblea are suficientă audiență și nu are nevoie să facă trafic pe seama Simonei.
  4. Faptul că Simona a fost obosită, nu a dorit o primire oficială și nu a dorit să mai facă declarații, nu inseamna ca avut ceva cu presă. Dacă ați fi urmărit ce s-a întâmplat la aeroport, ați fi văzut că era foarte obosită, abătută, distantă și nu a stat nici macar să primească flori de la fani, inclusiv de la un copil.
  Conform logicii dvs, înseamnă că Simona i-a dat cu flit acelui copil pentru ca a meritat 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!