La PSD se joacă un meci mai mare decât Guvernul

Un lucru îmi pare din ce în ce mai clar. Prin perdelele de fum auncate de toate taberele din PSD, asistăm la o luptă mai mare. Nu e doar o întâlnire între gruparea Dragnea și cea a lui Ponta. Undeva se joacă o bătălie mai mare pe mai multe nivele. Să vedem ce observăm și unde se poate ajunge.

1.Niciodată în PSD nu s-a jucat la vedere. Toate căderile din ultimii ani, de la Năstase la Geoană, trecând la Cristi Diaconescu și apoi Ponta s-au desfășurat pe întuneric. Un vechi lider PSD îmi povestea că la PSD sunt două metode de dispariție. Una când ești împins în sus și a doua când se dărâmă pământul lângă tine și rămâi singur.

Nu ați văzut însă niciodată și reacția celui care a fost lovit. Se vorbea de aripi, dar nu le vedeați niciodată. De data asta o vedeți cu asupră de măsură și este pentru prima dată. Asta arată măcar că în PSD s-au schimbat generațiile.

2. Dragnea stă bine, încă. Controlează centrele de forță și dă impresia de solidaritate. Problema lui este că lui Ponta îi trebuie foarte puțini oameni să-l dea jos. Iar fostul premier are destui oameni în partid care să-l ajute în acest sens. De altfel, la PSD te va întâmpina o mare de telefoane închise și de șușoteli în aceste ore, dovadă că lucrurile nu sunt clare.

3.Victor Ponta și-a pus în mișcare toate resursele pentru a câștiga partida asta, iar fostul premier chiar știe pe ce butoane să apese.

4. Premierul Grindeanu a refuzat apăsat să răspundă la orice chestiuni legate de justiție. Sau mai curând despre interesul lui Dragnea relativ la justiție. Semn că încă speră ca o parte dintre durii partidului să i se alăture. E vorba de cei aflați în aripa conservatoare. Asta ne arată că mare parte din jocul din aceste zile este legat de justiție. Adică, o parte dintre cei care îl susțin pe Dragnea tocmai asta își doresc: să se rezolve niște chestiuni în justiție.

5. O chestiune care întărește asta este apariția înregistrărilor cu Koveși. Ce vor să ne spună ele? Că PSD trebuie să se unească hotărât în jurul nucleului conservator. Chiar și cei care îl susțin pe Grindeanu. Cum ar fi, ”vedeți voi care este marele dușman? Procurorul șef al DNA dă comenzi ca oameni să fie înhățați, procurorul șef al DNA este de fapt marea noastră problemă, indiferent că sunteți la Dragnea sau la Grindeanu.” Mesajul e clar și are menirea să răstoarne aripa Grindeanu-Ponta.

6. Două vorbe și despre această înregistrare. Mie îmi pare făcută din mai multe părți. Aș vrea să aflu dacă prima parte cea cu Uncheșelu nu este cumva scoasă din context. Partea în care șefa DNA vorbește la Cheile Grădiștei este la fel de importantă. Cred că limbajul de procuror îi joacă o festă atunci când vorbește de ”înhățat” oameni care umblă liberi. Libertatea este starea normală, limitarea este o chestiune excepțională. Asta trebuie explicat, căci până la urmă, chestiunea esențială ține de drepturi și libertăți cetățenești.

Iar dacă puneți cap la cap toate aceste chestiuni s-ar putea să vă rezulte în următoarele luni o putere care chiar va fi capabilă să ne ducă cu 15 ani înapoi.          

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

2 comentarii la La PSD se joacă un meci mai mare decât Guvernul

  1. Avatar Tudose spune:

    Cu riscul sa fiu off-topic: Daca tot l-ati remarcat pe d-l Goga Octavian, omul e un roman, nu o nuvela, de Caragiale. Pe la ce partide a mai fost? Ce biznisuri a mai pastorit? Ultimul a fost sc Biergarten srl – care era o statie de betoane, bineinteles – actualmente in faliment, pentru ca turna nisip amestecat cu apa si nitel ciment si se mira ca nu se intareste.

    1. Avatar Tudose spune:

      firma se cheama de fapt Biergarten Grill srl – cif: 25695841

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!