Iohannis a contestat un articol al PNL din Codul Silvic

Scandalul Codului Silvic capătă câteva accente bizare, unele comice, dar nu chiar de neînțeles. E un pic ca la box. Când crezi că președintele este în corzi cu interpelarea lui Dan Mihalache, atunci apar stenogramele Sorinei care îl năucesc pe Victor Ponta. Dar ca lupta să fie echilibrată, Ponta primește un ajutor chiar din partea PNL. Joi seara la Ultimul Cuvânt, deputatul PNL Stelian Dolha mi-a explicat pe larg și aproape de neînțeles că el este cel care a scris articolul cu cota de 30 la sută pentru companiile care taie lemn. E vorba de articolul care a fost contestat de președinte și pentru care Codul a fost retrimis în Parlament.

Domnul Dolha mi-a explicat că în iunie 2014 a amendat un articol în baza căruia se stabilea o cotă de 40 la sută, dar că aceasta i s-a părut prea mare. Apoi, a solicitat un punct de vedere Consiliului Concurenței despre legalitatea acestui articol pe care l-a transformat, dar solicitării nu i s-a răspuns niciodată. Consiliul Concurenței nu a dat niciun răspuns vreme de un an, dar, apoi, a trimis un punct de vedere direct la președinție, fără ca acesta să fie solicitat. Articolul cu pricina este printre puținele unde au fost acceptate amendamentele PNL, dar au fost respinse toate cele referitoare la tăierea pădurilor sub 10 hectare sau posibilitatea de a tăia copacii din liziere.

Așa că domnul Iohannis a respins legea pentru un articol al propriului partid, dar nu a invocat nicio secundă celelalte probleme uriașe pe care PNL le-a ridicat în legătură cu acest Cod. Deputatul Dolha spune că nu a existat o comunicare între PNL și președinție pe această temă. Ceea ce mă face să revin la cuvântul zilei: în România se face politică bizar. Valabil și pentru Victor Ponta care  a deschis un scandal fără să bage seama și la povestea cu Adam și Hrebenciuc. Premierul are de dat un răspuns rapid și clar la această chestiune care pune asupra PSD aceleași mari semne de întrebare pe care el le-a pus PNL. Am așa un sentiment că dacă DNA-ul intră în povestea asta o să fie ca la defrișări.

Altminteri, am văzut interpelarea lui Dan Mihalache prezentată ca exclusivă și ca dezvăluire de mai multă lume. Pot să fiu de acord, cu amendamentul că am dat-o noi la Ultimul Cuvânt tocmai pe 28 aprilie. Pentru curioși, iată înregistrarea.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!