În cazul Brădet, aveți de răspuns la o singură întrebare


Întâi faptele, căci așa este firesc. După o lună de căutări, inspectorii sanitari veterinari găsesc bacteria periculoasă de E.coli în produsul unei fabrici de lactate, sută la sută românească. Produsul nu este unul ambalat, ci vrac și apare într-un lot de 25 de kilograme.

Împotriva uzanțelor, care în anii trecuți au protejat companiile, ministrul Agriculturii spune numele companiei cu subiect și predicat. Reacțiile au fost imediate și au împărțit România în două. Unii vor să creadă ministerul Agriculturii, alții spun că este o făcătură care să acopere ceva.

Ce știm sigur este că proba contaminată e fabricată în 22 februarie, deci dupa de primele îmbolnăviri. Acesta este argumentul suprem al celor care spun că fabrica nu este de vină. Argumentul scârție atunci când pui întrebarea: ”de ce nu ar fi posibil ca focarul să fie unul mai vechi? Să fie un lapte contaminat sau poate chiar un angajat?”

Mai știm că trei dintre copiii îmbolnăviți au consumat astfel de produse. O spun părinții lor. Unul dintre copiii care a murit, consumase și el același produs.

Dar patronul firmei spune că această companie a fost verificată în permanență, chiar și recent. Ce nu spune Marius Badea, dar spune președintele ANSVSA este că analiza pentru E.coli se face doar la cerere. Repet, controalele normale, uzuale, nu fac analize pentru E.coli. Așadar, chiar dacă fabrica a fost controlată săptămânile trecute, nu a fost controlată pentru E.coli.

Patronul de la Brădet a spus miercuri dimineață la Digi FM că analizele pentru angajați încă nu au fost făcute, contrazicând astfel o declarație mai veche a ministrului. Achim Irimescu este convins că infecția nu poate să se fi produs în comerț, ci în procesul tehnologic.

Am toată simpatia pentru o afacere românească și pentru oamenii care muncesc acolo. Prioritatea este însă viața oamenilor. Afacerea își poate reveni. O să ignor și povestea cu vaccinurile pentru că e neserioasă. De asemenea vin și spun: sunt multe lucruri nu tocmai clare. Cazurile sunt și din afara Argeșului, iar ancheta nu trebuie să se oprească aici și să meargă mai departe.

Dar pentru cei care dezbat asiduu fără mari argumente, am o singură întrebare:

”Le-ați da copiilor, azi, brânză proaspătă de la Brădet?”

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

11 comentarii la În cazul Brădet, aveți de răspuns la o singură întrebare

 1. da spune:

  trebuie sa mearga mai departe….nimeni nu crede minciuna…..

 2. vasile spune:

  trebuie sa mearga mai departe

 3. Florea Elena spune:

  Trebuie sa mearga mai departe.Eu am mare incredere in produsele lui.Da as consuma produsele lor.

 4. Furtuna Ana spune:

  DAAA !

 5. Eu personal cred ca este o minciuna. Dupa mkne aceste orori s-au intamplat de vaccinurile proaste. Nimeni, dar absolut nimeni nu ne spune daca acesti vopii au fost vaccinați antipoliomelitic … Ar fi prea grav si extrem de pagubos pentru indudtria farmaceutica sau pentru comertul vaccinurilor false !!!

 6. Nela Otet spune:

  Conducerea Spitalului de pediatrie din Pitesti , a refuzat sa demisioneze precum si cei de la directia sanitara Arges , cu toate ca nu au gestionat cu responsabilitate situatia . dar ei sunt angajati ai statului roman , nu pot pleca decat atunci cand domniile lor vor ; un om care incearca sa faca o afacere intrun sat de munte poate sa raspunda de toate cele ; s-ar putea ca dl .respectiv , patronul firmei , sa nu fie angajat politic sau sa fie in PSD si atunci s-ar putea ca de la Bradet sa plece ” tot raul ” .
  Poate afla dl . ministru al agriculturii ca fabrica nu este in Curtea de Arges, asa cum a subliniat ci in satul Bradet din jud. Arges .

 7. Simona spune:

  Copilului nu cred… Dar eu as mânca…

 8. karina spune:

  Da am dat copilot lactate brădet și voi folosi incontinuare aceasta produse nu cred în minciunii politice

 9. karina spune:

  Da am dat copilor lactate brădet și voi folosi incontinuare aceasta produse nu cred în minciunii politice

 10. lefterescu jenica spune:

  da,foarte sigur,fara indoieli,suspiciuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!