(De)zbaterile doamnei Firea la București

Prietenii mei spun că m-am transformat într-un bucureștean urât când vine vorba de trafic. O calc apăsat când am spațiu, nu am răbdare, parcă mă mână ceva să ajung mai repede. Nu încalc reguli, doar că e sentimentul ălă că nu mai am timp.

Deunăzi am avut treabă în nordul orașului și am dat de o închidere la Kiseleff. Cu draci am înjurat, deși aveam de făcut doar un ocol stând în mașină. Sfertul ălă de oră mi s-a pus pe creier.

Doamna Firea are nas politic excelent când vine vorba de ăștia ca mine.  A speculat niște nervi din stradă și le-a dat satisfacție. Toți cei care au stat la coadă cu ea la Casa Presei au înjurat vârtos la închiderea Kiseleff-ului. Bașca, seara au văzut la tv că evenimentul avea marea desfășurare de cinci mese de tenis cu doar câteva persoane.

Spun asta și poate greșesc, dar asta am văzut la tv. Nu știu când s-a filmat, dacă erau doar atâția dacă imaginile sunt relevante, dar și eu m-am mirat. Și probabil cu mine mulți alții. ”Păi, ce facem? Închidem centrul unui oraș doar pentru tenis?”

Ce nu a prevăzut doamna Firea este că media și mai ales social-media are între vârfurile sale iubitori de mișcare. Oamenii care fac ceva, oamenii care se implică sunt mai mult mai populari, au mai multă relevanță. Asta ca să nu credeți că vă execută cineva, doamnă. Așa merge treaba pe FB.

Cât oi fi eu de apăsat, obosit și nerăbdător să nu merg aiurea prin București, pe atât de mult îmi doresc ca fiu-meu să deprindă obiceiul bicicletei în oraș. Mi-aș dori să ajung la muncă cu un tren sau un metrou, dacă ar fi posibil. Cumva mi-aș dori să scap din demența asta.

Așa că atunci când lumea asta s-a pornit pe Facebook, doamna primar și-a mâncat vorbele. Nu închide tot,  lasă evenimentele mari. Cele mici vor merge în altă parte și cu asta-basta.

Să fie însă atât de simplu? Orașul acesta are o traumă când vine vorba de mașini. Lumea a vrut mașinile alea, e un status, o nevoie și probabil cea mai mare problemă a locuitorilor săi. Greu poți să te opui oamenilor care vor ceva mai mult. Mașina este obligatorie în viața majorității, iar de asta nu se scapă ușor.

În egală măsură, o clasă superioară, extrem de influentă își dă seama că mașina ucide și atunci i se împotrivește. Deși au mașini sau le folosesc, mulți vor să renunțe la ele ca stil de viață. Pentru ei, pentru copiii lor, nu are importanță.

Împacă-i pe toți ăștia dacă poți. Iar Gabriela Firea tocmai asta încearcă acum. Să fie primarul tuturor. Cine știe, poate o să-i reușească. Se spune că problemele complicate au nevoie de soluții complexe. În orice caz echilibristica asta nu ține la nesfârșit. Undeva va trebui să taie. Iar în primul rând, ar trebui să taie concertele din Piața Constituției, unde Primăria enervează oamenii pe gratis.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!