De ce nu mai au încredere liberalii în Vasile Blaga

Pe culoarele politicii se întrevede o nemulțumire crescândă la adresa lui Vasile Blaga din partea colegilor din vechiul PNL. Șușotelile mici și dese spun că, cel puțin în cazul Șova, Blaga nu a tras în direcția dorită de partid și de Președinte. Narcisa Iorga, care știe mult mai bine ca mine viața PDL-ului, explică foarte clar ceea ce nu e vizibil pentru unul mai puțin inițiat. Bref, nu e posibil ca la un vot crucial să nu ai mobilizare. Iar istoria PDL-ul spune că tocmai la aceste chestiuni era cel mai bun Vasile Blaga.

Dar de unde pornește îndoiala? Să studiem un pic trecutul.

1. În aprilie 2013, ginerele lui Vasile Blaga lua 5 contracte într-o singură zi de la CNADNR, potrivit Hotnews.ro. Compania trecuse doar de câteva luni în subordinea lui Șova. De fapt lista contractelor luate de ginerele lui Blaga de la guvernarea PSD este mult mai lungă. E adevărat, Vasile Blaga spune de ceva timp că nu mai are relații cu ginerele său pe care ”nu-l mai primește în casă.” Posibil să fie adevărat, dar în politică percepțiile sunt importante. Iar percepția colegilor săi nu-l ajută pe Blaga.

2. Intrarea în Parlament a lui Vasile Blaga, în Timișul lui Ilie Sârbu, a fost una cu emoții. Încă de la început a mirat că Blaga merge tocmai în județul lui Ilie Sârbu. Secretarul general al PDL putea să aleagă orice colegiu puternic. Acuzațiile de blat au fost imediate. În politică merge vorba chiar că PSD a renunțat la un loc de parlamentar ca să-l bage pe Blaga în Parlament.

3. În primăvara lui 2012 a apărut această știre, potrivit căreia căderea guvernului Ungureanu s-a pus la cale la Cornu, cu Ilie Sârbu. Între timp a devenit aproape public că moțiunea de cenzură a PSD-ului, în 2012 a fost sprijinită de PDL.

În mod oficial, toate aceste știri au fost negate de către toți ce implicați, dar unui ochi avizat, coincidențele îi pun măcar semne de întrebare. Și, poate nu întâmplător, cu o seară înaintea votului la Șova, Victor Ponta l-a numit pe Vasile Blaga experimentat, cel mai experimentat de la PNL. Una peste alta, însă, ce se întâmplă este folosit de vechii liberali în avantajul lor. O grămadă de lume l-ar vrea îndepărtat pe Vasile Blaga. Mai ales cei care vizează postul de premier. Fără Blaga, Cătălin Predoiu își pierde cel mai important sprijin. Cred că nici domnul Iohannis nu este foarte trist. Am văzut publicații care lucrează subtil la statuia lui Iohannis, demolând soclul lui Blaga.

Toată povestea asta are și un amendament. Cine se bucură acum de împresurarea lui Blaga și-l mai și împinge pe scări, o să-i simtă lipsa taman când o avea mai mare nevoie: la moțiune și în alegeri.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!