De ce a pornit Ponta războiul cu Iohannis

E mai curând o întrebare, căci la răspuns am doar ipoteze. Întâi, trebuie să aruncăm o privire asupra tabloului politic actual. Președintele este într-o perioadă de căutare. De abia vede cu adevărat mecanismele funcției, nu are comunicatori și nimănui nu-i este prea clar către ce se îndreaptă. Cifrele mari de la care a pornit sunt în staționare, ba în unele sondaje merg în jos. Partidul nu-l ajută și o parte dintre analiști l-au scuturat bine. De partea cealaltă, Victor Ponta și PSD au ieșit din corzi și-au revenit după pierderea alegerilor și revin la vechile practici și atitudini. Economia îi ajută, ca și propunerile fiscale pe care le-au făcut, iar singurele care îi mai încurcă sunt ambasadele care îl vizitează la Parlament. Mai mult, Victor Ponta a devenit stăpânul absolut al partidului, mai ales de când ne întoarcem la votul pe liste. Până și baronii locali or să dea cu subsemnatul de când votul se dă în Consilii.

Așadar, domnul  Ponta e stăpânul tablei de șah. Iar toate sondajele interne arătau că nu are niciun motiv să deschidă un conflict cu Iohannis, dar absolut niciunul. Majoritatea vrea liniște. Așadar, ce s-a întâmplat de premierul acuză trafic de influență în zona liberală, trafic care ar fi dus la manipularea lui Iohannis? Pentru că scandalul a pornit chiar de la Ultimul Cuvânt, am să enumăr mai multe ipoteze și am să vă spun franc că nu am anticipat atacul lui Victor Ponta și încă îi caut explicațiile. 

1. E posibil ca domnul Ponta să fi avut o reacție umorală, deranjat de recentele atacuri ale lui Klaus Iohannis. Să fi fost deranjat de încercare acestuia de a intra în joc cu cardul de sănătate sau cu vizita la Cantacuzino. Și atunci a hotărât să-i arate cine este șeful. Dar asta s-ar fi putut întâmpla mai curând acum trei ani și nici nu mai cred în coincidențe.

2. Victor Ponta a vrut să acopere ceva. Poate scandalul de al Codul Penal? Posibil, dar puțin probabil. Căci nu e necesar aici să ataci ultima instanță. Atacurile ar fi fost la un alt nivel și de o altă intensitate. Ponta știe clar că atacând astfel scandalul va fi unul președinte-premier, chiar dacă citatul exact ne va spune că s-a referit la parlamentarii PNL. Existau alte căi să distragi atenția.

3. Premierul știe că urmează ceva la adresa sa. Recent a spus că doar DNA-ul îl poate scoate de la guvernare. Dacă ataci primul în astfel de situații, ceva mai târziu poți să te profilezi în victimă. Sau, poate, afacerile cu retrocedări în care apare și numele lui Ilie Sârbu se apropie de o scadență. Iar aceasta scadență va fi văzută acum ca o poliță care i se plătește. Un bun mijloc de a poza în victimă și de a cădea de pe un cal mare.

4. Sau, pur și simplu, a hotărât să schimbe regulile jocului. ”Tânărul premier” nu a mai înghițit noua statură a lui Klaus Iohannis, solemnitatea care i-ar fi permis acestuia să se consolideze ca un personaj de altă natură în politică și a început să-i dea ca să i se vadă fisurile. Și să-l aducă în jocul obișnuit al politicii de la București.

Orice ar fi cred că ne vom lămuri în următoarele zece zile

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

3 comentarii la De ce a pornit Ponta războiul cu Iohannis

 1. Avatar KKK spune:

  raspuns la intrebarea din titlu: de prost si iresponsabil ce este!!!
  zilele urmatoare va primi cateva baroase in capațana patrata si se va pisici din nou..miau, miau, miau!!!

 2. Avatar romanka spune:

  Ponta „si a revenit „la normalul lui de excroc mincinos,
  acum se vede cine „era” vinovat cand „coabita” cu Basescu!
  Ponta din 2003 este in legatura cu frima austriaca;
  dar a reusit sa prosteasca IAR romanii, care cer in strada sa se respecte codul silvic,el cel”neprihanit”,
  sper sa se trezeasca !
  Aseara la Realitatea au aratat de pe blogul Sorinei Matei niste acte care confirma legaturile lui Ponta;
  cu ocazia asta sper sa dispara consilierul MIhalache,
  care nu stiu ce cauta pe langa Iohannis.
  Poate doar sa i strice voit imaginea, sa fi fost pus.

 3. Avatar romanka spune:

  Surprinzator cum de tov Plada , purtatorul de cuvant a MITOMANULUI PONTA;
  de a carei prestatie se amuzau in primul rand reporterii, acum e invitat la lansare de carte. 🙁
  apoi alt personaj f contestat care se exprima mizerabil Mihalache, care a trecut de la un partid la altul…apoi a devenit favorabil presedintiei.
  Consilierii sunt cei vinovati ca presedintele nu e bine sfatuit.
  Fiul meu rade vazand ca ma mai uit la programe tv pe calculator, ca in casa nu mai avem;
  multa minciuna si pierdere de timp.
  Nu mai bine citesti o carte?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!