Cum l-am pregătit pe Vladimir pentru ora de religie

Iaca așa:

caietul de religie

Și acum așteptăm să primească explicațiile necesare, deși nu cred că se va întâmpla. Spun asta pentru că nu am avut probleme ieșite din comun cu ora de religie. Poate doar câteva ieșiri în decor, pe care le-am corectat imediat.

Poate câteva observații ale lui Vladimir legate de pedeapsa divină pentru unele greșeli. Dar nu am vrut să facem caz din ele. Nu mi s-au părut un capăt de țară, mai ales că am intervenit imediat ce le-am observat.Nu sunt de acord cu religia în școli. Nu în forma actuală. Am văzut multe povești și am auzit destule. Prefer o variantă în care să facă o istorie a religiilor. O încercare de a cunoaște alte culturi, alte civilizații, prin religie. Un obiect care să te apropie de oameni, nu să te organizeze sectar. Nu sunt de acord să se meargă la biserică în timpul orelor. Și nu vreau ca preoții să predea acest obiect. De asemenea, detest protocoalele secrete semnate cu Biserica, mai ales cele în care se stabilește că are drept de veto în chestiuni administrative.

Nu-mi plac nici radicalii de stânga, care țipă ca și cum doar Biserica face educația copiilor lor. Stai de vorbă cu ei, explică-le și nu vor exista deraieri. La fel nu-mi plac strigătele că icoanele de pe pereți sunt agresive. Îmi displac și proaspeții apostoli ai dreptei care le cer bisericilor surori să fie și mai hotărâte.

Și cel mai mult mi-ar plăcea să avem un stat care să tragă linie, nu să stea la mâna popilor pentru voturi, ca să spunem și cheia problemei.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!