Cioloș este cea mai mare victorie a clasei politice

Avem o certitudine: Dacian Cioloș este premierul desemnat. Probabil va fi susținut de PNL, UNPR și UDMR. Asta înseamnă că PSD trece în opoziție, laolaltă cu ALDE. UNPR a schimbat taberele. Tehnic nu prea ai ce să-i reproșezi lui Iohannis pentru că nu a discutat o alianță cu partidul lui Oprea. Și el și PNL se vor ascunde sub această șmecherie.

Știți deja preferința mea pentru alegeri anticipate, lucru care ar fi dus la o resetare a clasei politice. Așa, partidele vechi au scăpat. Au la dispoziție un an să se reașeze și să ne păcălească din nou. Cioloș este o victorie uriașă a sistemului. Toată lumea primește ce-și dorește: Iohannis are ”guvernul meu”, PNL vine nevolnic la putere, UNPR rămâne la putere, iar Liviu Dragnea consfințește picarea PSD, într-un soi de opoziție nevolnică față de Iohannis. 

Cei care vor pierde sunt românii ieșiți din casă și cei care au sperat că se va schimba ceva. Țineți minte: niciunul, dar niciunul dintre punctele pe care societatea civilă le-a transmis la Cotroceni nu se va întâmpla. Pentru că nu vrea nimeni și nu mai există nicio presiune.

Nici măcar Iohannis nu a negociat asta cu partidele, nu le-a jucat, nu le-a impus nimic. Traseiștii vor rămâne acolo, comisiile SRI la fel, Agenția de recuperare a fraudelor se va chinui la născare, alegerile locale se vor face tot într-un singur tur.

În fapt, nu ne-am ales cu nimic relevant. Reforma, modernizarea radicală se mai amână. Am ratat încă o șansă. Și, atenție, Cioloș nu va răspunde în fața nimănui, iar partidele nu vor mai răspunde în fața noastră. Ce să vezi? Doar avem premier tehnocrat.  Culmea, se întâmplă ca omul să fie un profesionist. Dar câtă putere va avea?

Singura speranță ar fi ca lumea să mai iasă în stradă. O va face?

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

3 comentarii la Cioloș este cea mai mare victorie a clasei politice

  1. Toto spune:

    Vei ajunge un Gadea 2 bai amice. Imi e scqrba de acesti pupaciosi angajati ai Udrei. Pacat de profesia ta si de tine. Antena3 cand s-a apucat sa manipuleze era lider absolut in piata si uite unde a ajuns,pe cand la b1 este un dezastru la audiente de pe acum din sondaje. Imi doresc sa se faca intr-un fel sau altul curatenie si in jegul acesta media. Luati exemplul digi24 si comparati-va. Normal ca nu aveti cum.

  2. nidacov spune:

    nea stribleo…asa-i ca ti-e dor de o dezbatere cu hanibal dumitrascu si cristiana anghel ? bre…ti se cam vede printre randuri Romania TV…

  3. albert spune:

    sa fim optimisti …. sa vedem si copaci …pana acum am vazut doar padurea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!