Cine s-a defectat? Noi sau Iohannis?

De câteva zile, opinia publică, societatea civilă, Elena Udrea și mai ales noi, la televizor, ne dăm cu capul de toți pereții și țipăm. Domnule, nu se mai poate. E  o corupție ieșită din comun. Dacă e adevărat ce spune doamna Udrea? Dacă SRI a băgat dosare politice în ultimii ani? A aprobat sau nu Băsescu sistemul acesta de șpagă? Și mai ales când va vorbi?

În tot acest timp, domnul Iohannis este precum lebăda albă. Se plimbă maiestuos în acordurile imnului pe la diverse evenimente și anunță un CSAT la primăvară. Ca și cum lucrurile la București se petrec ardelenește, ca la Sibiu. Să ne uităm un pic pe agenda sa publică de pe Facebook.

Un pic de sport pentru toată societatea. Și așa suntem o nație de obezi, plini de infarcturi și AVC-uri.

iohannis unu

Un salut către Roșia Montană, pe model Victor Ponta. Adică să fie bine, să nu fie rău. Ar vrea și exploatare, ar vrea și muzeu.

iohannis doi bun

Apoi despre românii din Italia, care sunt o problemă pentru două guverne.

iohannis trei bun

Dar și un ”la mulți ani” pentru Muzeul Țăranului Român. Adică, pe bune, când e ultima oară când v-ați gândit  să vă duceți copilul să viziteze MȚR?

iohannis patru

Din punct de vedere al televiziunilor e ca și cum la Cotroceni s-ar fi strâns o gașcă de extratereștri. Oamenii refuză pur și simplu să intre în bula noastră. Refuză să ia parte la jocurile permanente, la bătălia perpetuă care se dă pentru putere și percepție. Iohannis pare rupt de România sau propune o altă Românie. Una în care există diversitate, normalitate, milioane de oameni cu diferite interese și probleme mult mai dureroase decât ale Elenei Udrea și ale lui Coldea. Iar credința mea este că omul e de neclintit în abordarea sa și că speră să ne aducă pe noi acolo, în loc să intre în dezbataterea cea mai fierbinte.

Doar că sursa tuturor problemelor pe care le identifică el pas cu pas e una singură: corupția uriașă, raptul și politizarea masivă a instituțiilor care ar trebui să-i păzească mai mult pe cetățenii obișnuiți ai României.  Toate acestea duc la sărăcie, domnule Iohannis. La sărăcie și dependență. Iar dacă acestea se diminuează, domnule Iohannis, o să vedeți că pleacă mai puțini români în Italia, că au timp să-și trimită copiii la sport și muzeu și că parlamentarii o să găsească o soluție rapidă la Roșia Montană. Noi încă mai avem răbdare până când deprindeți toate pârghiile jocului prezidențial.

 

 

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

4 comentarii la Cine s-a defectat? Noi sau Iohannis?

 1. Florin Vlad spune:

  Prin pozitia dumneavoastra sugerati ca presedintele e rupt de realitate. Eu cred mai degraba ca presedintele e un om calculat, care evita sa se pronunte atunci cand nu e sigur de cum stau lucrurile, si mai ales, nu e o persoana conflictuala. Nu e genul de om care cauta probleme, asteapta ca problemele sa vina la el, si cand asta se intampla, le rezolva. Specialisti in a ne da cu parerea despre orice, oricine, si in orice conditii, ne e greu sa acceptam ca oamenii pot fi si altfel. Am mare incredere in faptul ca noi cu totii am facut o buna alegere in toamna anului trecut, ba pot spune ca ne-a cam trecut glontul pe la ureche. Faptul ca presedintele nu reactioneaza la vorbele, repet, la vorbele Elenei Udrea, nu cred ca e asa o problema de stat la care e chemat sa dea socoteala de noi cetatenii.

  1. Catalin spune:

   Dimpotriva, eu spun ca are alta abordare a realitatii. Pe care o apreciez pana la un punct. Absenta unei analize a chestiunii SRI, nu Udrea, imi da putin de gandit.

 2. Bulgaru Sorin spune:

  Atitudinea marca Romania Tv, care se pare e un reflex neconditionat la dvs.e greu de schimbat, aveti nevoie de mult efort. Daca a plecat Basescu aveti nevoie de cineva in care sa tot dati cu paru’. V-a spus de la inceput ca va face altfel de politica, asta nu inseamna ca nu-i pasa, insa daca nu intra in gasca de parerologi si lasa institutiile abilitate sa-si faca treaba , nu este pe placul celor care nu au ce sa comenteze.

 3. KrantzRo spune:

  Şi eu sunt de părere că prea ne-am obişnuit cu preşedintele care le face pe toate şi trebuie să rezolve orice problemă, de orice natură, din oricare domeniu, de parcă ar fi Ştefan cel Mare sau…Băsescu.
  Ce-ar trebui să facă Iohannis acum? Să se amestece în anchete? Să dea verdicte aprioric? Să umble el cu cătuşele după suspecţi? Offf ce vă mai lipsesc subiectele cu şeful statului…
  Noroc că mai dă el cu paltonul de capotă şi vă mai scoate din letargie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!