Cel mai important lucru despre ANAF

Azi, șeful ANAF a propus o reformă profundă a instituției, abandonarea numirilor politice și înlocuirea șefului cu un fel de consiliu director. Gelu Diaconu propune ca noul ANAF să fie o instituție după modelul american. Habar n-am dacă va funcționa. Dar pot să mă uit în urmă ca să știu ce-a fost. Ultimii trei șefi ai ANAF au măcar câte un dosar penal.

Ce spune referatul procurorilor despre Șerban Pop, pus acolo de MRU și păstrat de Ponta:

”….Pop Şerban i-a spus lui Horia Simu că este emisarul cuiva că ştie că are probleme…că este aproape de o arestare…că a fost trimis de cineva să-l prevină…şi i-a promis că se va interesa să vadă ce se poate face…după două săptămâni a revenit şi i-a spus că există o soluţie sugerată de conducerea DIIICOT…contra unui comision de 1,5 milioane euro ca să rezolve problema…că el nu opreşte nimic din acei bani care sunt destinaţi exclusiv persoanelor care rezolvă acel dosar şi care au calitatea şi abilitatea de a pronunţa o soluţie care să-l lase în libertate… Pop Şerban i-a precizat că dacă nu e de acord să dea suma de 1,5 milioane euro, va fi arestat şi urmărirea penală se va extinde şi asupra soţiei sale…”

Șerban Pop a fost arestat chiar în timp ce scriu aceste rânduri.

Sorin Blejnar s-a plictisit de câte drumuri a făcut la DNA și Parchetul General. Adevărul a numărat nu mai puțin de 13 dosare și plângeri penale. Prin niște stenograme și domnul Blejnar se întreținea cu Alina Bica pe o numire într-un post

Alina Bica: Domnu’ de la Resurse Umane a spus aşa, a întrebat-o cu ce se ocupă, ce-a facut, alea, alea şi la un moment dat i-a zis că are această funcţie vacantă şi că ar fi foarte potrivită. Da’ dacă nu vrei să fie, nu mă deranjează.

Sorin Blejnar: Nu, e ok, eu chiar o luam…

Alina Bica: De birou! De birou! E un loc foarte bunuţ!

Sorin Blejnar: E un loc bun, da. (…)Bun, ea e şef de birou la Contestaţii la Braşov.

Alina Bica: :Şi e şef de birou şi aici.

Sorin Blejnar: Şi e şef de birou la birou’ central de asistenţă contribuabil.

Alina Bica: Da puiule! (…)

În fine, cel care l-a precedat pe Sorin Blejnar se numește Daniel Chițoiu. Domnul Chițoiu a scăpat de urmărire penală doar pentru că aceasta nu a fost încuviințată de Parlament. Ce zic procurorii de ordonanța inițiată de el:

„Demersul avea ca scop înlăturarea din Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a lui Tudor Daniel George, vicepreşedinte pe sectorul de supraveghere a asigurărilor, precum şi înlocuirea acestuia cu o persoană care urma să garanteze, în mod fraudulos, protecţia intereselor financiare ale SC Carpatica Asig SA”, potrivit procurorilor anticorupţie.”

Acum o fi doar o coincidență. Dar dacă stai, așa, ca un cetățean normal, și te uiți la faptul că ultimii trei șefi ai ANAF au acum dosare penale, parcă îți dai seama de ce tot te scarpini în cap a pagubă. Nu reforma ANAF e problema. Pun pariu că instituția ar fi funcționat mai bine dacă niște hoți nu puneau acolo alți hoți.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Cel mai important lucru despre ANAF

  1. Petre spune:

    Total de caord cu dvs,dle lider national!Dar cine raspunde de numirile politice ale unor infractori gen Po.p,Blejnar,Chitoiu?Ii trage cine va la raspundere?Sindicatele au facut vreo actiune impotriva acestora,macar de.. .ochii sindicalistilor?De aceea sustin ideea dlui presedinte ANAF de depolitizare a ANAF(din interior)!Ca numirile board-ului(conducerii-pe romaneste,sa stie toata lumea!)se fac tot politic!Sunt convins ca societatea romaneasca(socie tatile,in general)NU VOR SCAPA DE PLAGA NUMITA POLITIC-NICIODATA!Dar,macar traiesc cu o himera:cat timp mai sunt oameni care doresc ceva ce-mi doresc si eu,SIMT CA TRAIESC!LIBER!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!