Ceaușescu nu fi trist, partidul este comunist. Încă

Nu mai este nicio îndoială astăzi că la conducerea României se află o elită conservatoare care dorește să-și conserve privilegiile. Pe ale sale și pe ale celor cărora le-a dat funcții temporare, cu condiția să nu iasă din rând. Unde aveam o îndoială, dar aceasta este spulberată în fiecare zi, era direcția pe care o alesese această elită.

Mă gândeam că nu poate să fie decât înainte, pe niște căi cunoscutea doar de ei, dar în fiecare zi mi se demonstraeză că e vorba doar de înapoi. Cred că Tovarășul, de s-ar întoarce astăzi, ar fi mulțumit de ceea ce pare a fi eșalonul trei sau chiar patru din partidul comunist. Că eu sunt convins că ce Ceaușescu pe aici le-ar fi dat funcții. Cel mult la județeana de partid.

Dar să vedem faptele care ne aduc înapoi în anii 80.

1.Tovarășul prim-secretar al Partidului, Dragnea, a anunțat că va face el o evaluare a Guvernului și că va da niște oameni afară. Așa cum fac prim-secretarii.

2.Același prim-secretar invocă Programul de Guvernare( a se citi Tezele din noiembrie) mai ceva decât Ceaușescu după al XIII-lea Congres. Orice abatere de la ele este deviaționism.

3.La teatrele din București se joacă doar piesele aprobate de cenzură, vezi cazul de la Excelsior. Acolo niște tovarăși mașiniști de încredere au remarcat un act dușmănos la adresa partidului și s-au adresat conducerii. Orice acțiune contrară ordinei și disciplinei comuniste a fost oprită.

3.Statul întărește atribuțiile Jandarmeriei care va avea puterea să cerceteze judiciar, să percheziționeze și să rețină persoane. Astfel nu o să mai ardă nimănui să o ardă contestatar prin piață.

4.În fine, câțiva apărători ai moralei, parlamentari,  sunt lezați și îngrijorați de faptul că doi bărbați s-ar putea lua de mână pe stradă. Și cred că în secret regretă că nu mai avem un articol de Cod Penal pe temă. Altfel, mă mir că avortul este încă legal.

5.În acest timp tovarășii sunt îngrijorați că orice manifestare contrară opiniei partidului este întreținută de agenturi și servicii din afara României. În orice caz, de cercuri periculoase care își doresc să destabilizeze România.

6.În egală măsură, cetățenii de frunte își măresc salariile și privilegiile, de la sporuri până la pensii speciale. Spitale și autostrăzi nu sunt în continuare în România.

Doar existența  unei datorii externe este cea care ne mai ține în realitate. Și aici apare marea deosebire. Dacă Ceaușescu a făcut eforturi uriașe să plătească toate datoriile, astăzi se trăiește doar pe datorie. Nu mă gândeam, însă, ca la atâta vreme de la căderea comunismului, noi să mai avem teme comune cu acesta.

În loc să avem o dezbatere legată de câteva probleme reale și care macină România de ani buni, liderilor noștri se cramponează de privilegii și teme parazit. Iar până când nu le elimină, nici vorbă să scape de eticheta de comuniști.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Ceaușescu nu fi trist, partidul este comunist. Încă

  1. Avatar Adrian Rafail spune:

    *poporul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!