Câțiva părinți au luat-o razna

Știrea asta este complet insuportabilă. Am tot sperat că nu e adevărat. Că este un eveniment minor, că au fost acolo doi părinți nebuni, care și-au ieșit din fire. Dar, nu, a fost o bătaie generalizată, fără discernământ, care a implicat  20 de părinți. Adevărul este de o mizerie cumplită. Și este descris de Prosport foarte clare.

  • Părinţii s-au bătut cu sălbăticie în tribune, fiind nevoie de intervenţia poliţiei
  • Martori oculari vorbesc de 20 de persoane implicate. În timpul încăierării, părinţii au rupt gardurile.
  • Spectatorii au povestit că mama unui copil din teren a fost bătută bestial de mai mulţi părinţi ai unor copii de la echipa gazdă.
  • Copiii priveau îngroziţi scenele de pe margine şi n-au mai putut relua partida.

Am preluat cu totul ce au scris colegii mei pentru că mi se pare relevant. Nu pot să spun în câte feluri este greșit ceea ce se întâmplă. Și ce hal de alienare și de mizerie morală ne arată în societate. Dar și de prostie, lipsă de creier.

O după amiază petrecută cu copilul, chiar și la o competiție sportivă, trebuie să fie unul dintre momentele cele mai importante ale săptămânii. Ca și noi, cred că este vorba de părinți care își văd copii tot două ore pe zi. Iar bucuria ta, trebuie să fie bucuria lui.

Meciul acela nu este despre tine, ci despre el. Nu e nicio miză în competiție. Nu sunt bani. Nu sunt trofee. E vorba doar de bucuria de a da un gol. De asta, în țările nordice, meciurile astea se țin fără scor.

Să te bați în fața copilului tău, nu are nicio explicație logică, nici acum, nici pe viitor. Poate doar dacă bătaia este un sistem de viață pentru tine și pentru el. Singurul lucru pe care îl va înțelege este că și el poate rezolva la fel problemele. Suplimentar, când principala victimă este o spectatoare, lucrurile chiar o iau razna de tot.

Dacă într-un grup de părinți, doi bătăuși nu pot fi opriți de restul celor prezenți, ai o problemă gravă de selecție. Acolo ai un mediu complet greșit. Nu vin lângă tine oamenii pe care îi aștepți.

Și lucrul care îmi displace cel mai tare este faptul că dracii ăștia nu putea apărea decât dacă în capul tău se dezvoltă un gând. Și anume că acolo e un puști care nu se bucură de sport, de fotbal, de sănătate, ci este o mașinuță de bani în creștere. Că tu aștepți ca la un moment dat să te scoată din sărăcie. Și cred că despre asta e vorba în enorm de multe cazuri.

Și, nu, nu se întâmplă doar acolo. Incidente de genul acesta sunt la multe meciuri de copii și la toate sporturile. Iar rezolvarea nu poate să vină decât de la oamenii de bună credință din sporturile astea și care înțeleg un lucru esențial. Din zecile de copii aflați acum pe teren, doar câțiva vor ajunge profesioniști. Restul se află acolo pentru bucurie și sănătate.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

2 comentarii la Câțiva părinți au luat-o razna

  1. Te contrazic in legatura cu scosul din saracie. Acolo era vorba de o scoala de fotbal. Acolo se dau bani, destul de multi. Parintii erau cu bani. Deci exclus ca acei copii sa-si scoata parintii din saracie. As zice dimpotriva.

    Ca sa compar, acei parinti sunt un fel de Giovani Becali, care nu accepta ca al sau copil sa fie „batjocorit”. Batjocorit poate fi de un arbitru, de un adversar ori de un coechipier care nu-i pune pasa.

  2. Catalin spune:

    S-ar putea sa ai dreptate :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!