Ziua în care Dragnea ne-a scos din Europa

Liviu Dragnea a avut luni seară o declarație la Antena 3 care spune mult mai multe decât ce-a rostit până acum liderul PSD. Teoretic, el i-a dat un răspuns lui Frans Timmermans pe diverse chestiuni, de la justiție la referendum.  Mi se pare mai interesant ce spune despre referendum decât despre justiție, unde eram deja obișnuiți.  

„În ceea ce priveşte referendumul din 6-7 octombrie, chiar nu cred că dl. prim-vicepreşedinte Timmermans poate să spună poporului român cum trebuie să voteze. Chiar nu cred că nimeni din spaţiul UE poate spune poporului român cum să definească în Constituţie căsătoria. Totuşi, eu zic ca trebuie să ne batem pentru aceste drepturi, indiferent de riscurile fiecăruia dintre noi. Nu cred că trebuie să mai mergem pe ideea <politically correct> să dăm bine la nu ştiu ce <porţi înalte>. Dacă nu ne gândim serios la viitorul acestei ţări şi la viitorul acestei naţiuni putem să adoptăm şi această poziţie a ghiocelului.” 

Doar că Timmermans nu a făcut nicio recomandare de vot importantă românilor. El a spus că țările UE hotărăsc singure în astfel de chestiuni și a adăugat poziția sa politică: susținător al familiei, fără însă a îngrădi drepturile celorlalți. Iată:

„Uniunea Europeană nu are competențe pe această temă. Dreptul familiei este de competența statelor membre. Nu cred că cineva din această sală are vreun dubiu față de poziția mea pe acest subiect. Eu cred în valorile familiei, sunt soț, sunt tată, am patru copii, însă nu vreau ca ele să fie transformate în arme sau în argumente pentru a justifica homofobia sau pentru a justifica respingerea altor tipuri de familie. Nu pot eu decide dacă un stat deschide posibilitatea ca cuplurilor de același sex să se căsătorească.”

Dincolo de faptul că spune o minciună, Liviu Dragnea lovește și pe fond. Ce-l deranjează pe el este corectitudinea politică. Îl deranjează când unii mai mici și mai slabi sunt protejați în fața deciziilor unor majorități. El crede că acest lucru este făcut doar ca să impresionăm pe unii. În sufletul lui nu a crezut niciodată în valori egale, în demnitate acordată tuturor sau în posibilitatea de a decide în comun. Sunt curios, după această declarație, ce crede domnul Dragnea despre negri, rromi sau sclavi. Poate ar trebui puse ai multe întrebări. 

”Corectitudinea politică” nu este un comandament, așa cum greșit ni se spune. Ea nu vine cu forța. Și oricât ai impune-o, tot nu va fi respectată dacă nu există credință în ea. Corectitudinea politică este doar o atitudine. Ori o înțelegi, o educi și o interiorizezi, ori o dușmănești. Oare ce credea și cea vrea domnul Dragnea când vine vorba față de minoritari. Am văzut că și-a cerut scuze pentru că Vâlcov a publicat un film jignitor la adresa comunității germane. Crede, însă cu adevărat?

Bănuaiala mea este că nu. Toate acțiunile PSD din ultimii ani  se sprijină pe această teză că străinii ne fac rău. Ei ne spun că Europa este un dușman, că este coruptă, decadentă sau că nu ne merită. Domnul Dragnea preamărește cuvintele ”românesc” și ”naționalist” punându-le în opoziție cu tot ce este diferit. O dovedește chiar și recenta acțiune de a plăti spoturi electorale pentru referendum. Nu uitați cu ce argumente a dus PSD bătălia pentru petrolul românesc și anume că ”nu ne lăsăm călcați de străini.” După care, când au căzut la pace, s-a făcut liniște. 

Cred că Liviu Dragnea și oamenii de care s-a înconjurat nu cred nici în Europa, nici în ”corectitudine politică. Cred doar în propria putere și sunt dispuși să facă orice să o păstreze: tranzacții, compromisuri, minciuni, lovituri la democrație. De ieri suntem în mod definitiv pe drumul afară din Europa, odată cu această declarație a lui Dragnea. Suntem un stat iliberal și care își asumă ca politică națională respectarea doar unei părți din populație. Iar cei de la putere sunt deciși să facă tot ce trebuie ca să rămână definitiv la putere. Iar gașca de zgomote deja a umplut internetul cu mesaje cu ”Roexit”. Pregătiți-vă de ce este mai rău!

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

4 comentarii la Ziua în care Dragnea ne-a scos din Europa

 1. Avatar Viorica mi-a spune:

  Nu are dreptul să hotărască în numele poporului… Nu ne reprezinta…

 2. Bun titlul. In anul centenarului, acest mafiot ne scoate din UE fara voia noastra. A distrus legile justitiei, doar sa scape el si alti acoliti de-ai lui de puscarie. Cat mai indura oare poporul asta? Am fost pe 10 August la Bucuresti, in piata nu stiu daca eram mai multi de 100k, cand capitala are 2 milioane de locuitori. Au preferat sa stea in case, sa fie calcati in picioare de acesti nemernici si uite unde s-a ajuns. Eu am venit special din Londra, iar bucurestenii nu au putut iesi din casa lor. Este si vina noastra ca le-am permis. Ne meritam soarta, asa conducatori asa popor

 3. Avatar Un oareca spune:

  E vina ta ca ai mers. Trebuia sa stai unde esti si sa-ti vezi de ale tale.
  Singur nu poti schimba nimic, in afara de propria-ti viata.
  Crezi ca ii pasa cuiva ca ai fost tu acolo? 😊
  Next time, think twice!

 4. Avatar BUDUI VASILICA spune:

  Nu poate lua aceasta decizie in numele intregului popor,din care mai mult de 3/4 de oameni nu-l mai vor. Sa creeze conditii de munca si viata decente ptr. toti, dupa pregatire prin scoli , adevarata,la timp,nu la 40-50 ani cu diplome
  pe bani,dupa munca ,nu pe criterii politice,nepotism …,sa renunte la pensiile speciale,sa , fie numai 300 parlamentari,sa se confiste averile nejustificate,sa nu mai dea bani la trintori,votantii lor,asistatii social si tiganii,toti sa platim taxe si impozite,sa nu mai fie diferenta mare intre luxul din primarii si saracia din scoli si dispensare mai ales in mediul rural.Rusine,se gindesc numai la ei,au furat si distrus tot,nu se poate,roata se intoarce si vor plati mai devreme sau mai tirziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!