Ziua când domnul Iohannis s-a întors în politică

Domnul Iohannis are programată miercuri seara o sindrofie cu toți fruntașii PNL. O mică sărbătorire împreună cu cei care, și prin munca lor, l-au dus neașteptat la Cotroceni. Și cum întâlnirea trebuie să fie animată de zâmbete, de o parte, și de pupături în fund de cealaltă parte, domnul Iohannis a găsit de cuviință să spună ceva pe placul partidului.

Întâi a dat un interviu la Reuters, în care a zis pe șleau: ”Toată lumea vrea să fie tabăra învingătorilor. Deci, este posibil ca în viitoare săptămâni sau luni vom aveam schimbări în Parlament”.  Ei, lasă că pe 18 noiembrie a zis: ”Ce urmarim noi este preluarea puterii prin schimbarea arhitecturii in Parlament. Noi dorim sa schimbam configuratia Puterii in Parlament.” Și să nu uităm că în general traseiștii sunt trădători: ”Ei nu vor mai avea multă politică în faţă. La alegerile locale credeţi că PSD îi va pune pe aceşti trădători să candideze? Aceşti trădători vor fi scoşi din politică.” Ah, mă scuzați. Era vorba de primari.

Cert este că de azi s-a dat semnalul. Și diseară oamenii vor auzi direct de la sursă cum stă treaba: e liber la construirea noii puteri. Vă spun și mesajul: ”nu mai putem suporta abuzurile PSD.” Altminteri, ar fi fost utopic să credem că lucrurile se vor schimba brusc și definitiv.

Al doilea lucru pe care l-a făcut președintele ales a fost să vorbească frumos la o conferință anti-corupție: ”Concret, îmi doresc în mandatul meu dezvoltarea capacității Direcției Naționale Anticorupție și îmbunătățirea performanței la nivel local a acesteia.” Deci, o să fie belea mare și în teritoriu. În plus: ”Trebuie să înțelegem, însă, că o Românie în care, politicieni și oameni de afaceri se unesc într-o alianță nocivă pentru a devasta bugetul public, este o Românie asasinată.” Corect. Știți, însă unde era mai bun Băsescu? Când le zicea pe alea cu ”nimeni nu e mai presus de lege, nici chiar eu”. Așa că, dacă nu vă supărați, vă ofer aici o listă să aveți grijă de ea:

Victor Paul Dobre, ministru PNL, cercetat penal, Corneliu Dobrițoiu, ministru PNL, cercetat penal, Mircea Diaconu, senator PNL, condamnat definitiv pentru incompatibilitate, Pop Virgil, ales deputat din partea PNL, condamnat definitiv, Chiuariu Tudor, ministru și senator PNL, condamnat definitiv cu suspendare, Turcanu Florin, deputat PNL — trimis în judecată în ianuarie 2011 pentru fals intelectual și uz de fals,  Anghel Cristian, primar Baia Mare, condamnat definitiv la 2 ani și 6 luni cu executare, Hobanu Ion, fost deputat PNL, trimis în judecată, Morega Dan Ilie, fost deputat PNL, condamnat la 3 ani de închisoare, Verginel Gireadă (deputat PNL), deputat Colegiul 1 Botoșani, condamnat definitiv la doi ani de închisoare, Virgil Guran (deputat PNL), condamnat la o pedeapsă de doi ani de închisoare, Eduard Hellvig (deputat PNL), anchetat pentru incompatibilitate, Constantin Galan ( deputat PNL), condamnat pentru incompatibilitate, Emilian Frâncu, primar Vâlcea, anchetat în arest, ulterior eliberat, Adrian Domocos, primar PNL Beiuș, trimis în judecată, Gheorghe Costin, deputat PNL, trimis în judecată, Sorin Pantiș, ministru liberal, condamnat definitiv,  Ionel Chrila, PNL, fost primar Sălaj, trimis în judecată, Alin Simota, consilier local PNL Petroșani, arestat și cercetat penal, Dian Popescu, senator PNL, lider PNL Gorj, cercetat penal. Puneți alături prietenii Blaga, Oltean și toată trupa de la PNL.

Vedeți dumneavoastră poate faceți ceva cu ea diseară, la petrecere. Poate le ziceți cinstit: ”Băieți, vă invit la putere, dar cine e penal să plece. Iar din ăia de rămâneți, dacă furați, vă arestez pe toți. ” Că deocamdată sunteți ca Băsescu. Călăriți valul popular și sunați după soluția imorală.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!