Zece lucruri despre niște alegeri greșite

După aceste alegeri sunt câteva lucruri cu care o să rămânem și unele care ne vor influența viitorul. Ce trebuie să știm.

1. PSD știe să se poarte ca un partid. Își respectă strategia, mesajele și candidații. Niciun compromis nu e prea mare pentru ei. Nu-i interesează dacă au sau nu dreptate în ochii întregului electorat, ci doar în ochii publicului său. PSD a învățat din greșelile trecutului. A ținut-o pe Firea în casă ca să nu facă precum Geoană.

2.Lupta anti-corupție nu poate schimba sensul unor alegeri. PSD, aliații săi și Traian Băsescu au reușit să pună un semn mare de întrebare asupra acesteia. Totul a fost relativizat în această materie, mai ales că o parte din condamnați apar în public și la televizor fără probleme.

3.Nu mai există faptă care să te scoată în afara spațiului public românesc. Totul este o pastă moale în care orice urmă de bun-simț, de normalitate se poate scufunda foarte ușor. Zăpăcirea publicului este un scop în sine și asta funcționează.

4.Firea are toate șansele să fie un bun primar. Are primari de sector, are destui consilieri, poate chiar construi majorități. Cred că va umple Bucureștiul de lucruri bune, utile, pe care lumea le va aprecia. Marele ei test va fi atitudinea față de corupție. Va tolera Gabriela Firea rețelele de corupție din Primărie?

5.Răspunsul la această întrebare ar putea să-i aducă și o viitoare cale. Primarul Bucureștiului este un politician care are mare vizibilitate, multe voturi în spate și care poate merge spre Președinție. Și chiar la șefia partidului. Dacă aș fi Liviu Dragnea nu m-aș simți bine.

6.Conducerea PNL este o glumă. Un lanț de decizii mai proaste în București nu poate exista. Apoi, jocurile făcute prin țară cu diverși candidați independenți, sprijiniți toți de partid, nu aveau cum să treacă neobservate, vezi cazurile Dorin Florea și Gheorghe Scripcaru. La Sectorul 4 au făcut o golănie și mai mare, acolo unde Sava a bătut palma cu Piedone, iar partidul ne mințea că nu-i așa.

7.Povestea asta va duce la plecarea Alinei Gorghiu și a lui Vasile Blaga. Este deschis locul pentru Dacian Cioloș, invitat la scenă deschisă de președintele Iohannis în fruntea partidului.

8. Apropo de Klaus Iohannis. Este rușinos că președintele nu are nicio explicație pentru ora la care a votat. Mai ales pentru un președinte care a câștigat folosind tema votului furat. Pentru Iohannis s-a stat la ore de coadă. El s-a lăsat așteptat cu orele la un vot la care nu era nicio coadă. Nu știu ce înțelege el din politică, dar lumea contorizează.

9. Alegerilor le-a lipsit o temă, inima și emoția. De asta au și lipsit oamenii. Oricât ne-ar plăcea să credem că se fac alegeri raționale, tot inima este cea care dictează în politică. De asta nu a venit lumea la vot.

10. Las la sfârșit vestea bună a acestor alegeri. Pentru că mi se pare că aceasta se aseamănă cu speranța din cutia Pandorei. Este mică, plăpândă, temătoare, dar există. Se numește USB și-a reușit să străpungă scutul marilor partide. În ciuda blatului dintre ele, USB a construit și poate deveni o forță politică importantă în România. Una care este curată și nu a furat. Și asta nu e puțin lucru.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Zece lucruri despre niște alegeri greșite

  1. andrei spune:

    In urma declaratiilor de dupa alegeri ale lui Nicusor Dan cred ca USB va deveni doar un pretext pentru promovarea unor interese mai mari. Toata lumea sta acum cu ochii pe USB pentru a scoate avantaje, ceva gen ‘tineri frumosi si liberi’, bun de folosit pentru a merge pe cadavre.
    Sa acuzi de furt cand deja esti castigator, cand ai devenit o forta, mi se pare un stil basescian si politicianist. Oricat s-ar fi furat, chiar daca au pierdut Sectorul 1, USB este castigator si lupta de-abia incepe, Nicusor Dan nu avea motive sa ameninte cu CCR si alte chestii din astea care sunt in mod clar niste prostii. Stiu ca asa e politica, dar Nicusor Dan se presupune ca face altfel de politica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!