Un senator intră la radio să se facă de rușine

Cel mai tânăr senator din România, Mihai Alfred Laurențiu Antonio a depus un proiect de lege privind ”regretul efectiv”. Aceasta înseamnă că un infractor care denunță o infracțiune pe care a comis-o ar putea să nu facă închisoare, dacă face un denunț și plătește prejudiciul.

Măsura s-ar putea aplica și celor care sunt în pușcărie deja, dacă sunt la prima infracțiune. E una dintre legile din seria celor care pun la întrebare Codul Penal și care apar prin Parlament precum ciupercile după ploaie.

L-am invitat pe om să-și susțină proiectul la Prima Ediție de la Digi FM. A acceptat cu bucurie. Doar că la ora emisiei nu am reușit să dăm de el minute bune. Am vorbit cu Bogdan îndelung în încercarea de a câștiga timp, iar apoi brusc domnul senator a apărut, dar mi-a făcut impresia unuia trezit din somn.

Nu a reușit să prezinte un discurs, măcar trei argumente, cu atât mai puțin intențiile acestei posibile legi. A ieșit cam în felul următor.

Sincer, am ”regretat efectiv că l-am trezit. Nu poți să te prezinți așa în fața oamenilor. Mai ales când susții o lege atât de delicată. Nu poți să fii fanul corupților și nici să nu poți argumenta ceea ce-ai propus. Dacă tot intri la radio, la tv, te pregătești. Îți aduni ideeile, le pui pe o foaie de hârtie, intuiești întrebările.

O mai mare lipsă de profesionalism față de public, jurnaliști și blazonul Senatului, atât cât e el, rar mi-a fost dat să văd. Nu pot decât să constat că, pe măsură ce trec anii, clasa politică are reprezentanți mai slabi. Cei din trecut, poate au mers la pușcărie, dar aveai cu cine să porți un dialog.

De altfel, intervenția a fost taxată ca atare de ascultători. M-am simțit ca în bancul cu calul adus la piață ca să-l facă de rușine.

Alfred Mihai și-a cerut scuze producătorilor noștri mai târziu. Le acceptăm. Exact ca în legea lui, dacă te denunți și ești la prima infracțiune, atunci scapi. Să vedem cu ce învățăminte.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Un senator intră la radio să se facă de rușine

  1. Catalin Striblea, ideea in sine mi se pare relativ buna: scopul justitiei ar trebui sa fie, intai si intai, recuperarea prejudiciului. Prefer sa ia milioane de euro de la un infractor si ala sa stea in libertate decat ca ala sa stea in parnaie si sa nu recuperam nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!