Trei bărbați de stat

Cetățeanul Traian Băsescu s-a mutat zilele trecute la Scroviștea, domeniu al RA-APPS, destinat Administrației Prezidențiale. Domnul Băsescu a anunțat abia astăzi că mutarea s-a produs, deși a fost filmat, fotografiat și documentat când s-a dus acolo. Domeniul de la Scroviștea este un fel de casă de vacanță a Președinției. Dacă vreun președinte voia să meargă la aer curat pe lângă București, statul român îi asigura această facilitate.

Ca să ajungi locatar la Scroviștea îți trebuie o dublă aprobare: una de la RA-APPS, proprietar al domeniului și una de la președinție, cea care îl folosește. Adică, actualul președinte trebuie să fie de acord ca o perioadă să nu treacă în vizită pe acolo, pentru că are un chiriaș. În consecință, mutarea asta nu se putea produce decât cu aprobarea lui Ponta și Iohannis. Pentru că altminteri înseamnă că ne aflăm în situația în care Traian Băsescu a sărit gardul.

Ce zice fiecare? Traian Băsescu spune doar că a făcut o cerere, nu și unde. Victor Ponta zice că nu știe nimic, că doar ăia de la RA-APPS nu au vrut să-l mai deranjeze și i-au dat casa lui Băsescu pentru că pot. Iar Iohannis, ați ghicit, nu zice nimic. E un lucru mic, banal și trecut în lege: foștii președinți au dreptul la o casă plătită de noi. Faptul că cei trei oameni care conduc și au condus România nu sunt capabili să dea o explicație simplă, coerentă și de bun simț la așa ceva este o rușine imensă pentru fiecare dintre ei.

Și asta se datorează unui singur lucru: fiecare s-a jucat cu adevărul în această chestiune. Traian Băsescu a vrut musai ca reședința sa să aibă doar anumite condiții. Victor Ponta a făcut un subiect electoral din povestea asta. Iar Iohannis nu a spus nicio secundă că îi e bine acolo unde stă, de unde deduc că și-a dorit musai Vila Lac 3.  Nu vreau să mă gândesc ce se întâmplă la negocieri mai mari. Nu zic decât atât: cât respect dați, atât o să primiți înapoi.

Stai să vezi ce ne distrăm dacă Traian Băsescu nu mai pleacă de acolo.

P.S: nu sunt imagini de acolo. E acest chioșc pe care l-am găsit în Libertatea. Nu cred că e mare lux, dar celor care au trecut pe acolo, cred că li se pare un secret teribil.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Trei bărbați de stat

  1. Ricoberto spune:

    Există şi o a treia cale Ca PSD să iasă foarte slăbit după 10 ani de pderiere a tuturor alegerilor. Ca argumente ar fi:1) Biologia, care ameninţă ate2t pe patriarhul partidului, ce2t şi pe o bună parte din electorat2) Rateurile pe care a eenceput să le dea maşinăria de produs voturi (Vanghelie, Mazăre, Oprişan )3) Lideri fără anvergură Dragnea pare OK eensă nu-l văd mobilize2nd mulţimile. Dacă ar avea farmecul lui Crin, PSD-ul ajungea la 50% E de urmărit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!