Sorin Magicul

Nu știu dacă ați apucat să vedeți interviul de final de an al Primarului General Sorin Oprescu, la Adevărul. Judecând după traficul din oraș, nu cred. Care va să zică, cât voi ați stat blocați pe toate bulevardele mari din capitală și pe străzile adiacente, Sorin a dat o fugă până în Pipera să ne spună cum stă treaba.

Interviul e epocal, măcar că aflăm de la Sorin uluitoarea informație că SRI a numărat cățeii maidanezi din oraș: „Nu a stat nimeni să numere câinii, dar încercări au fost. În urmă cu câţiva ani a fost o numărătoare când s-a vorbit de 65.000 de câini. După tragedia cu Ionuţ am cerut o identificare cât mai apropiată de adevăr. Am primit un raport de la Serviciul Român de Informaţii (SRI). Este fantastic cât de mult se apropiau cifrele. Cu mici abateri, se duceau către 62.000.

Aflând una ca asta, mie unuia mi-a stat mintea în loc. [citat]Cum o fi ajuns SRI la numărul ăsta? Ce tehnici special de supraveghere a folosit? Au mers agenții săi sub acoperire din cartier în cartier să-i numere? Au folosit căței speciali antrenați care să stea de vorbă cu haitele? Sau au avut căței infiltrați, ca în presă?[/citat] Cel mai probabil toate la un loc.

Mă miră însă că Însuși Serviciul s-a ocupat de această activitate. Or fi maidanezii din București o amenințare la siguranța națională? Ar putea să se ocupe și de spitale atunci.

Tolo spunea la un moment dat că Oprescu e protejat în presă și că, în ciuda problemelor Bucureștiului, e de neatins. Fals. Imensul scandal de după moartea lui Ionuț a durat săptămâni bune și nu a dus la nicio măsură. Iar emoția și supărarea a sute de mii de oameni nu a dus la niciun decont. Și la nicio demisie.

Pe aici, pe undeva, începe magia lui Sorin. [citat]Omul ăsta parcă a dat cu ceață peste toată capitala și nimeni și nimic nu-l mai vede. Parcă nimeni nu reușește să se enerveze pe el. Și el are o întreagă colecție de idei și fapte pe care, dacă le-ar fi făcut Boc, ar fi fost măturat.[/citat]

După căței, urmează:

Construcția autostrăzii suspendate. E, nu e, nimic nu se vede. Ba, pe lângă suspendată, acum e și subterană:

  • Un tunel e pe sub parcul Herăstrău, pentru că e monument şi nu ai cum să-l ocoleşti altfel, şi cred că a doua zonă care va fi cu tunel va fi zona între liniile CFR de la Chitila„, a afirmat Sorin Oprescu, citat de Mediafax.          

Nu uitați că autostrada vine chiar din primul mandat. În fapt, sunt sigur că din autostradă  o să rămână doar asta:

E bun nu-i așa?

Arena Națională a costat de două ori mai mult decât initial. 4 contracte adiționale au fost cu totul, spune Tolo.Aici era greu să-l învingi însă, pentru că magia chiar a funcționat: Bă, scump, dar s-a făcut ceva! Iar Arena asta a civilizat fotbalul din România.În același interviu de la Adevarul, Sorin a mai făcut o magie : [citat nume=”Sorin Oprescu” descriere=”Primar General”]“Acoperişul de pe Arena Naţională poate fi folosit, este legat de staţia meteorologică direct din Germania. Au monitorizarea non-stop.”[/citat] Bre, suntem SF, nu mai am nimic de zis!.

Traficul de sărbători în București e de poveste. Adică stai și spui povești. E ca o șezătoare la care venim cu toții. Nu simt că l-ar înjura cineva pe Sorin. E drept ca și luminițele sunt frumoase.

foto: Cristian Vasile pt Bucuresti Optimist

Așa că nu e nimic de spus. Doar că aștept să termine și pasajele pe care le mai are în construcție.

Sediul primăriei e într-o veșnică construcție. Sorin tocmai a vrut să dea un contract proprietarilor clădirii în care s-a mutat. Nu s-a aprobat. Dar până acum s-au cheltuit peste 10 milioane de euro. Asta e o magie supremă pentru că pe nimeni nu enervează treaba asta. Sunt niște bani pe care nici nu știi că-i cheltuiești. Ce e interesant aici e că toată lumea a votat împotriva lui Sorin. Să se fi rupt vraja? Mă îndoiesc, cred doar că nu s-au înțeles la împărțeală.

Nu mă bag la fițe din astea gen biciclete vs automobile, să avem orașul verde, că e o discuție mult mai complicată și care are și niște tușe filozofice. Cred că orașul nu e pregătit să-și lase mașinile acasă. E prea curând. Prea ne-am dorit toți mașinile astea. O să mergem și cu bicicleta, dar peste 10-15 ani. Cu toate acestea, tot nu pot să înțeleg de ce o fi făcut parcarea aia în centru, când era una goală alături. O fi vrut să se asigure că venim negreșit cu mașina în centru.

Să o mai pun și pe asta, Sorine? În celelalte cinci sectoare, până la sfârşitul mandatului, să putem să construim cinci săli polivalente, în folosinţa celor dintre blocuri sau de după blocuri, aşa cum îmi place mie să spun, pentru ca tinerii să aibă o preocupare în ceea ce priveşte sănătatea lor, dar şi în ce priveşte sportul de masă”

Nu am putut face una până acum, darămite șase săli polivalente.

Și nu mai scot discul pe care mi l-ai dat în campania din 2012 cu Bucureștiul ăla incredibil, însă doar virtual.

  • Eu zic că marele noroc al lui Sorin e că primarii de sectoare nu-s nici pe departe așa simpatici ca el. Ba din contră. Ne-am văzut recent la recepția de la Cotroceni. M-a îmbrățișat:[citat nume=”Sorin Oprescu” descriere = „Primar General”]”Vă rog să mă scuzați, raportez: Bucureștiul e așa cum l-ați lăsat. Totul e în regulă. Orașul e pe mâini bune!”[/citat]

Și acum că Președinția nu-l mai interesează, cred că Sorin Magicul va avea un nou mandat în 2016. Și îndrăznesc să spun că ceva mai târziu și o statuie pe undeva din centru. Nu o să zică nimeni nu. Nici dacă o să dureze cât autostrada și o să aibă adiționale cât stadionul. Doar e parte din moștenirea lui Sorin.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!