Școala care te învață să desfaci banana

Pozele cu copiii de la Cluj, care mimau sexul oral, au fost șterse de pe Facebook. Cineva și-a dat seamă că urmează o mică furtună. Pozele, aproape 20, înfățișau mai multe cupluri la balul bobocilor, în care fetele îngenuncheau în fața unor băieți și mâncau o banană dintre picioarele lor.

Dar fotografiile nu vor dispărea niciodată pentru că sunt în ziare deja. Pentru că sunt pe diverse site-uri și pentru că multă lume le-a salvat. Și astea sunt doar câteva din pozele făcute acolo, căci de față au fost sute de persoane. Așa că este timpul să vorbim despre tot ce nu este în regulă.

Nu este în regulă ca un bal întreg să fie organizat fără adulți și lucrurile să scape de sub control. Cineva trebuie să fie responsabil. Nu e firesc ca un club să poată fi închiriat doar de copii. Profesorii au responsabilități și în afara școlii. Iar dacă profesorii au fost excluși, ce părinți și-au asumat responsabilitatea organizării? Și de au făcut asta?

Acestor copii nu li s-a explicat niciodată că sexul este un act intim. Poți să-l faci cu cine îți place, când îți place, câtă vreme nu faci un spectacol din el. Ce s-a întâmplat acolo arată că în România nu predăm nici educație civică, nici educație sexuală. Altfel, cineva și-ar fi dat seama și-ar fi spus stop. Mă întreb dacă vreunul dintre concurenți a avut acest sentiment de rău. Dacă și-au dat seama că s-a depășit o linie. După fețele băieților, nu cred. Mă întreb ce-or fi simțind acum fetele acelea îngenuncheate în public. 

Veselia, zâmbetele largi, sutele de flashuri, mulțimea care asista la spectacolul sordid nu fac decât să pregătească o nouă generație de #metoo. Dacă femeia îngenuncheată în public este obiect de spectacol, ce poate fi rău să-i pui o mână pe fund sau să o fugărești la locul de muncă? Când nu ți se spune că există granițe la 15 ani, cu greu le vezi la 30.

Mi-e teamă că acești copii vor fi cei pedepsiți. Chiar victimele poveștii. În bunul obicei românesc, probabil li se va scădea nota la purtare. Eu cred, însă, că la 15 ani ai dreptul la clemență. Nici nouă nu ne zbura mintea la altceva. Primcipalii vinovați nu sunt ei, ci cei care i-au pus în situația asta. 

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

2 comentarii la Școala care te învață să desfaci banana

  1. Avatar Cristiana spune:

    Un articol plin de empatie, blândețe şi maturitate. Felicitări.

  2. Avatar Cineva care a participat la bal spune:

    Da,e un articol foarte bun, dar pentru cei care văd latura perversa a acestei probe … Cat despre proba în sine,nu a fost practicată doar la acest bal , obiceiul a fost preluat și cel puțin de cu 4 ani în urma practicat,și reprezintă o gluma sau o ironie mai bine spus la adresa celor care văd latura negativa a acesteia,gen un act teatral care face puține și spune multe pentru cel ce înțelege… Și ținând cont de faptul ca nimic nu e imposibil în ziua de azi ,acest gest nu îl cataloghez la ceva grav ,în primul rand fiindcă glumele se tratează ca atare și în al doilea rand, sunt lucruri mai importante în lume, decât un gest nesemnificativ precum acesta, despre care ar trebui sa se facă „haz de necaz”… Și ținând cont ca am participat la acest eveniment, pot sa spun ca atmosfera era una de distracție și voie buna, nimeni nu s-a plâns de ceva (înafara de bani,sau alte nevoi),toți și toate dansau și se distrau și niciuna dintre fete nu s-a simțit umilita în acele momente, deoarece niciuna din ele nu au clasificat gestul ca fiind o perversitate, ci o gluma … Cat despre băieți unii erau mai îndrăzneți și se prosteau, iar alții mai rușinosi, dar lucrul esențial este ca niciunul nu a luat faza ca atare,pentru ca teatrul și glumele sunt lucruri de la sine înțelese, iar banana nu va ajunge niciodată sa fie cu ceva mai mult decât o banană 👌

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!