Salariile bugetarilor se vor mări cu 70 la sută

Cred că asta este cea mai ignorată știre a săptămânii. Am spus-o și săptămâna trecută la emisiune și lumea din platou mi-a atras atenția că mă aflu în eroare. Că nu se poate, că poate doar pe unele paliere. Acum revin, cu știrea din nou confirmată, și spun: salariile bugetarilor vor crește în medie cu 70 de procente în următorii 1-3 ani, în funcție de puterea bugetului. Vor fi măriri de la 10 la sută până la 300 la sută. Aveți aici un prim draft al legii, care a scăpat în presă. 

Din informațiile mele, guvernul PSD, dacă va rămâne, va face tot posibilul să ridice aceste salarii rapid , chiar cu riscul depășirii țintelor bugetare. La nivel de guvern se discută deschis că nu mai este nicio problemă să depășim deficitele, pentru că ”nu o să se întâmple nimic”. ”Ei și?”, a fost reacția unui înalt oficial la întrebarea ” ce se întâmplă dacă depășim deficitele.”

Așadar, mărirea salariilor, cu orice costuri, pe fondul reducerii taxelor, este un lucru care sigur se va întâmpla în România. Mai ales că Europa nu a sancționat în niciun fel, niciuna dintre țările care au depășit aceste deficite. Iar România ajunsese oricum printre puținele care mai respecta țintele propuse.

Întrebarea este dacă ne permitem. Dacă putem mări salarii și reduce taxe simultan. Dar asta nu este singura. Este una și mai dureroasă. Salariile bugetarilor, mai ales în educație și sănătate sunt mizerabile. Îi lăsăm și pe ei să crească odată cu România? Le dăm mai mulți bani pe care să-i arunce în consum și să aducă plus valoare? Sau suntem cuminți și așteptăm să nu se întâmple un dezastru financiar? Uite o dezbatere care o să fie mai puțin văzută și băgată în seamă anul acesta. O să vorbim de ea când o să vină cineva să taie salariile din nou.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

2 comentarii la Salariile bugetarilor se vor mări cu 70 la sută

  1. Alexandru spune:

    Majorări doar pentru funcționarii publici, medici si profesori , dar mai sunt si militari bugetari. Poate primim si noi un răspuns . De exemplu jandarmii care au un indice de salarizare mai mic decât al polițiștilor. Adică o diferența de minim 300 lei între un polițist si un jandarm.
    Trimis de pe iPhone-ul meu

  2. Dizz spune:

    macar sa aiba de unde sa taie, nu?
    dar cand nu aveam nici salariu si am ajuns la 700 ron din care trebuia sa platesti si naveta si cheltuieli si mancare…. mmmmm…. nu o fost mai bine…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!