Referendum pentru salvarea lui Dragnea

Nu cred în fiorul spiritual al domnului Dragnea. Deloc. De ani buni, acțiunile sale nu au cucernicie, echilibru și nici compasiune. Nici modul de viață al domnului Dragnea nu-mi spune că ar fi prea credincios. Și nici nu cred că e ”o cumpănă pentru neamul românesc.” Avem unele mai mari în față: plecatul din țară, inechitatea masivă, un război social. 

Mereu am impresia că Liviu Dragnea se închină cu o mână și te face cu cealaltă. Că se închină în fața bisericii și scuipă ceva mai târziu. E imaginea nașului cuvios, șef al tuturor ticăloșiilor. Așadar ce vrea? Care e planul?

Cel mai probabil să acopere toată agenda viitoare cu o hărmălaie uriașă. Cred că vin luni decisive pentru justiție și pentru existența cunoscută a statului român. Cred că sub încleștarea generală vor trece amnistii, grațieri, modificări la coduri penale și civile. Dragnea va încerca să prea serviciile secrete și să mai reducă din puterile președintelui. Uriașa tevatură va fi folosită doar pentru o furăciune uriașă. 

Liviu Dragnea își continuă proiectul de candidat prezidențial. Împingând acest referendum își asigură electoratul conservator, profund și pe cel anti-european. O parte mare din partidul său se situează aici. El va deveni liderul de necontestat al acestora.

Dragnea grăbește acest referendum și pentru că are o problemă internă: Firea. Va lansa mesaje de unitate, va spune că partidul, România și credința sunt sub atacul unor forțe externe neidentificate. Le va cere tuturor să se așeze în jurul lui. Și va temporiza lupta internă pe motiv că ”acum ne ocupăm de referendum.”

Altfel, a vota pentru restrângere unor drepturi fundamentale este un lucru profund greșit. Și politic și omenește. Nu știu de ce această zbatere împotriva a ceva ce nu te afectează sub nicio formă. România nu era în pragul de a avea curând căsătorii homosexuale și nici adopții. Ba are și un Cod Civil care spune clar că o căsătorie este uniunea dintre bărbat și femeie.  

Democrația presupune că trebuie să trăim împreună, fiind diferiți. Trebuie să ne respectăm opțiunile și drepturile, așa cum le are fiecare. Ce te faci când fiecărei majorități i se va părea că mai poate interzice câte ceva din din drepturile minoritarilor. 

Nu știu încă dacă voi boicota sau nu acest referendum. Nu am luat o decizie. Voi folosi această opțiune la momentul potrivit astfel încât dreptul acestor oameni să fie cât mai bine apărat.  

Foto: Inquam Photos

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!