PSD s-a întors în timp, la ideile lui Iliescu și Năstase

2004

Surse din partid afirma ca, la fel ca in 1996, Iliescu i-a somat pe cei de fata sa schimbe imaginea de „partid de baroni si corupti“, in caz contrar urmind sa piarda alegerile.

Dupa ce le-a atras atentia liderilor PSD ca partidul a devenit practic invizibil in umbra Guvernului, ceea ce i-a fost defavorabil, presedintele a cerut imbunatatirea comunicarii cu electoratul, printr-o mai mare apropiere de oameni.

Ca urmare a reprosurilor iliesciene, Nastase a decis sa separe activitatea executiva de cea politica de la partid si sa elimine cumulul de functii, care, in opinia lui Iliescu, a fost daunator pentru partid.

„Electoratul s-a schimbat, Romania s-a schimbat, trebuie sa ne schimbam si noi”, spunea, vineri, Adrian Nastase, care considera „foarte clar” ca sistemul de organizare centrala a partidului nu mai corespunde actualei faze de evolutie a scenei politice. „Conducerea centrala este prea difuza, iar criteriile de performanta sint prea vagi. Este nevoie de schimbarea structurii la virf.

Nastase i-a scos de la Guvern pe Ilie Sarbu, Dan Nica, Gabriel Oprea, Marian Sarbu, inlocuindu-i cu Petre Daea, Adriana Ticau, Gheorghe Emacu si Bogdan Niculescu Duvaz, si i-a cantonat la baza, la sediul PSD din Baneasa, pentru a se ocupa de activitatea de zi cu zi a partidului.

2014

Toate acestea le găsiți aici. E o căutare pe Hotnews, cu formula ”liderii PSD”. Le-am recitit pentru că am avut impresia că am mai trăit evenimentele de azi de la PSD. S-au schimbat un pic personajele. Nu mai sunt Iliescu și Năstase. E vorba de Ponta și Dragnea. Și după ce am citit cred cu tărie că timpul a năvălit peste mine. Pentru că e aproape imposibil ca PSD să se confrunte la 10 ani distanță cu fix aceleași probleme. Să vorbească de baroni, de oprirea lor, de nevoia de a despărți funcția administrativă de cea politică sau de urgența unei remanieri.

Aparent, partidul ăsta nu s-a schimbat în 10 ani. Și nici modul de a rezolva problemele cu care se confruntă. Și asta pentru că ei nu înțeleg cui se mai adresează și ce lucruri simple au de făcut.

1. Cei care sunt urmăriți penal trebuie suspendați din partid până la finalul procesului.

2. Fraza cu victimele politice ale lui Băsescu nu mai ține.

3. Oprirea șmecheriilor parlamentare de protejat corupți.

4. Eliminarea conflictelor de interese strigătoare la cer.

5. Abandonarea proceselor de restaurație.

6. Transmiterea unor mesaje de stânga autentică și modernă pentru zecile de mii de oameni muncitori din țara asta, care sunt supuși unor abuzuri patronale.

7. Taxe mari pentru cei cu case multe și mașini mari.

8. Sprijiniți constituirea unor sindicate în ramurile industriale unde nu mai există.

Ar fi multe altele. Dar cred că pe aici o să găsiți întotdeauna voturile alea care vă lipsesc pentru Cotroceni. Și nici nu o să pară că v-ați întors în 2004 sau chiar în 1996, după cum vorbeau jurnalistii de acum 10 ani.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!