PSD, nu te supăra! Și lumea a înghițit destule

Aproape de capătul funiei lui Ceușescu sau, mă scuzați, aproape de finalul Epocii de Aur, se umpluse Vasluiul de mesaje anti-PSD. Ăăăăăă, ăsta anti-PCR. Era cam 1988 și te miri unde mai apărea câte un Jos Ceaușescu scris cu smoală pe pereți. 

Orașul se împânzea de lozinci anti-comuniste și ăștia nu-i dădeau de cap. Pentru generațiile mai tinere, ca să înțelegeți exact, ăsta era caz de pușcărie pentru tine și tot neamul tău. Pușcărie și bătaie de la Securitate. Cel mai rău i-a durut când a apărut scrisul pe statuia lui Ștefan cel Mare, chiar în centru, la prima oră a dimineții. L-au văzut mii de oameni că nu apucau să-l șteargă.

 

Au pus tot felul de potere ca să-i prindă pe autori. Și i-au dat de urmă. Au făcut o expertiză grafologică cu toți angajații de la Proiectări ca să se prindă cine este. Surpriză: autorul protestului vizual era un inginer, Leo Negruți. Om serios, cu profesie cum, ar veni, dar care măsura cam 1,60 metri și cântărea 30 de kilograme îmbrăcat și cu hainele ude. Leo avea plete și mustață și arăta, nu exagerez, ca un Ștefan cel Mare înfometat. Fuma  țigară de la țigară și dacă aș fi avut mai multă minte aș fi citit zeflemeaua anti-comunistă pe el. Curajul are diverse forme. 

Mi-am amintit pe dată de Leo când am văzut mașina cu ”MUIEPSD”. Și când am văzut-o pe a doua, cea cu ”1JOSPSD”. Mi-am dus aminte de încăpățânarea lui și de modul în care s-a întins cu iuțeală gestul său. E deajuns doar ca unul să o facă, ca să știi că mai toată lumea o gândește. Iar când se întâmplă asta finalul e pe aproape. 

Când poporul tău râde și te zeflemisește în fiecare zi, trebuie să știi că sfârșitul e aproape. Când pe pereți și pe drumuri mii de oameni îți urează de bine, când din țară și din afară ți se dorește să o iei, atunci trebuie să știi că s-a pornit valul. Nu e plăcut ce se întâmplă și nu sunt de acord cu promovarea trivialităților în spațiul public, dar acum s-a pornit un val. 

O să apară scris pe pereți și vor șterge, vor veni mașini și le vor opri. Îi vor opri să are câmpurile sau să scrie pe cer. Nu o să poată scrie pe Facebook și nici pe tricouri. Dar nu o să poată să le scoată gândul din cap. Pentru asta nu există antidot. Pentru că e dreptul fundamental al omului liber să gândească orice.

Cum ați reinventat voi drepturile omului pentru deținuți, așa au reinventat ei dreptul la gândire pentru oameni liberi. Cum v-ați bătut voi joc de statul român de doi ani încoace, tot așa vă vor da și ei. Cum ați falsificat voi agenda țării, așa vă vor îngenunchea și ei. 

Și așa cum i-ați pus voi să înghită în tot acest timp, cred c-a venit și rândul vostru. 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

2 comentarii la PSD, nu te supăra! Și lumea a înghițit destule

  1. Livia Basista spune:

    Mda, nu suntem „inca” in 1984!

  2. ultrasro spune:

    Razboi asimetric…va folositi de armele teroristilor moderni domnilor cu ifose #rezist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!