PSD amenință multinaționalele cu noi taxe

Senatorul PSD, Niculae Bădălău a ridicat un balon de test. Domnul Bădălău a anunțat la Giurgiu că ”se lucrează” la o formulă nouă de impozitare a multinaționalelor, astfel încât acestea să-și plătească taxele aici, nu să plece cu ei în afară.

Senatorul Bădălău, care este și președinte executiv al partidului, nu vorbește întâmplător. El are toate datele și căderea să facă astfel de anunțuri de la vârful partidului. Doar că o spune așa printre dinți, ca și cum ar simți apăsat nevoia de răzbunare pentru ”multinaționalele care au scos oameni în stradă.” Vă asigură că PSD crede cu tărie în povestea asta. Dar cum sună anunțul și ce prespune el?

 

„Salariul minim stiti ca a crescut si a deranjat destul de multe firme, pregatim o noua formula de plata a impozitului si speram ca multinationalele, si asta deranjeaza, sa plateasca impozitul in Romania. Avem firme foarte mari si nu vreau sa le dau numele care merg de opt ani in pierdere, de fapt exportand profitul. Avem cel mai mare retailer din Romania care a realizat pe anul trecut unu la suta profit, ceea ce e extrem de curios si in momentul in care deranjezi asa de multi oameni ati vazut si cum reactioneaza piata. E bine ca demonstram, ca avem principii, ca in Romania democratia functioneaza, dar in acelasi timp noi suntem obligati sa guvernam pentru intreg poporul roman si asa cum va spuneam si firme romanesti si firme straine si oricare alta firma trebuie sa respecte legea si sa plateasca impozitele in Romania.”  Sursa. 

Hai să stabilim un lucru. Ideea în sine este corectă. Prea multe companii străine scot bani din România în diverse modalități. Am scris despre asta. Este o practică mondială, în ciuda impozitelor mici de aici. ZF știe mai bine.

Cred că de fapt taxarea muncii este durerea cea mai mare nu numai la companiile străine, ci și la cele românești. Dacă este așa cum spune liderul PSD, atunci străinii chiar nu au de suferit căci plătesc taxarea din profitul ascuns. Cât pot plăti însă românii?

Cel mai mare retailer, pomenit de Bădălău, este Kaufland. Cifra de 1% este incorectă. Ea este mai mare de 7%, dar nu aici e problema. Kaufland și Lidl se dezvoltă în România pe bani publici de la Banca Mondială. Nicio firmă românească sau prea puține reușesc să ajungă acolo. Altfel, legislația fără cap și fără coadă care dă voie supermarketurilor să se așeze oriunde a ucis cam tot ce înseamnă afacere românească. Legea cu 51 la sută este un eșec total. Astfel în loc să le folosim rețeaua pentru plus valoare, îi lăsăm să joace cum vor ei.

Să legi măsurile economice de protestele din piață este o prostie fără margini, care te poate ustura rău la buzunare. Companiile străine vor cadru stabil, legislație a muncii favorabilă și un stat care să nu-i frece foarte tare la cap. Evident că, dacă ar fura, oamenii ar protesta chiar împotriva intereselor lor. Angajații de acolo, învățați cu reguli, vor doar mai multă civilizație.

Când reglezi economia bătându-te cu tricolorul în piept, de abia atunci pierzi bani. Băieții aceștia sunt veniți să câștige mult, într-o variantă echilibrată pentru toată lumea. Iar banii nu știu imnuri de state. Sau învață altele foarte repede.     

Ai deja o măsură cu care să aduci bani în România. Dacă impozitezi dividendele cu 1 la sută, multă lumea va fi interesată de piața de aici. Suplimentar, găsește o formulă de impozitare cu care să reții mai mulți bani în România, negociază cum face toată lumea, dar nu amenința. Că zău dacă se sperie cineva.

 

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!