Primărie pe persoană fizică

Dacă te uiți la noile legi făcute de PSD pentru aleșii locali, îți dai seama că, în viitor, primarul din România va fi un super-erou pe bani publici. Cred că s-a îndepinit visul cel mai mare al primarului: să facă ce vrea și să răspundă doar politic.

De ce să dai socoteală la vedere pentru banii pe care i-ai cheltuit? De ce să nu faci afaceri pentru tine și pentru alții? Sau de ce nu să-ți angajezi toate neamurile pe unde poți?

Pe scurt, după modificarea abuzului în serviciu, PSD le-a dat voie primarilor să ia hotărâri în favoarea unor terți, a partidului și a mafiei, de ce nu, fără ca cineva să mai răspundă. Vrei să-i dai toate spațiile verzi cumnatului? Fă-o liniștit! Poate ai și un văr. Cu prietenii te încurci.

Nu mai trebuie să te încurci în SEAP că e birocrație. Dă-i bătăi pe sume din ce în ce mai mari, fără ca nimeni să mai știe cât fac panseluțele, borduricile și băncuțele. 

Nu o să mai ai nici incompatiblități. Dacă vrei să te bagi în cea mai bănoasă societate a primăriei, să dai cu parul și să tai cașcavalul, o poți face pentru că acum ai voie. 

Și, de ce nu, să fii tu chiar firma care importă florile pe care apoi să le vinzi firmei lui văr-tu,  cel care pune florile în oraș. Că așa spune legea, că trebuie să nu ai afaceri care au legătură cu funcția. Dar poți să faci afaceri. 

Pentru toate astea statul ți-a mărit salariul și ți-a dat o pensie specială. Una peste alta o să ai cea mai mișto afacere din oraș, cu bani care nu-s ai tăi, dar cu care poți face ce vrei, fără să mai dai socoteală la nimeni. O să ai primăria pe persoană fizică. Măcar impozitele să le plătești.  

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Primărie pe persoană fizică

  1. Tiberiu spune:

    Paradisul băieților descurcăreți!
    În anii ’90 aveam votaci care spuneau: ” votez Iliescu că e zâmbăreț, nu ca ăla, mutră acră de Coposu”.
    Pe urmă i-au votat pe cei care: „‘ce dacă fură, ăilalți nu au furat și ei? Măcar ăștia ne dau și nouă câte ceva…”
    Mândri că suntem români…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!