Predicțiile mele pentru București

Nu am reușit să-mi fac încă o idee unitară legată de alegeri. Am doar frânturi de gânduri, dar cred că e important să le știți pe unele dintre ele. Și la final o să fac câteva predicții. Puteți încerca și voi în comentarii.

Anul acesta mi se pare evidentă diferența dintre generații și văd o schimbare masivă în bine. Noua clasă politică, adică acei candidați mai tineri, au venit cu idei. Atât cât am putut să văd în București și alte câteva orașe, oamenii noi au venit cu câteva proiecte, le-au argumentat au spus ce vor să facă pentru oraș. Adică au mutat tabla de joc pe un teren al competenței. Am văzut asta la oameni din USR, dar și la candidați mai noi din PNL, cum ar fi Ciucu.

Băieții vechi au jucat pe ce-au făcut, dacă au fost la putere, pe pomeni în cele mai variate forme și chiar spectaculoase. Gabriela Firea le-a dus la nivel de artă. Apoi au mutat terenul de joc pe o zonă mai înaltă: nemulțumirea față de guvernul PNL. Bine jucat: o faci pe nemulțumitul și dai bine la percepții. Lumea uită ce-ai făcut tu. Aici Firea și Băsescu câștigă net.

Nicușor a avansat la capitolul comunicare. Peste patru ani va fi un candidat și mai bun dacă nu câștigă acum. Altfel, odată cu întâmplările sale cu Câinele, s-a definitivat ideea că și noua clasă politică este o mizerie. Nu știu ce-o fi fost în capul lui la data respectivă.

Pentru noi învățătura este că lumea nu e în alb și negru. Interese au toți, toți au de sprijinit diverse grupuri, că așa e politica. Iar pentru ei, ar fi timpul să nu se mai dea la unison lebede în lighean. Reprezintă alte tipuri de interese, poate unele chiar oneste, dar trebuie să înțeleagă că luna curățeniei s-a cam terminat.

Interesele sunt firești. Încălcarea legii nu este, însă, firească. Iar după ani de zile de administrație PSD, cu dovezi clare în București că aceasta s-a predat unor grupuri interlope, nu poți să vii să-mi spui că ceilalți sunt niște mafioți.

Așadar, Nicușor nu e un înger și nu mă satisfac explicațiile lui legate de episodul cu Câinele. A greșit și nu știu de ce a greșit. Dar nici nu mă prostiți pe față că decăderea din București e vina lui. Cu excepții clare, administrația din București nu a performat și nici nu a avut viziunea unui oraș european.

În fine, cine a hotărât ca Băsescu să nu vină alături Nicușor a fost un geniu strategic. Sau n-a vrut cu adevărat ca acesta să câștige.

Și acum predicțiile

Nicușor e în față, dar pe muchie. Va câștiga dacă vine lumea la vot. Dacă nu vine, are probleme. Probabil se va decide la câteva mii de voturi.

Caut la Sectorul 1 o poză cu Clotilde și Nicușor. Cei doi au ceva de împărțit. Dacă o să piardă, Clotilde aici o să piardă. Tudorache e în față, dacă mă întrebați. La prezență mare, Clotilde revine

La Sectorul 2, Radu Mihaiu a dus o campanie bună. Îl ajută și faptul că Dan Cristian Popescu nu s-a înțeles cu Onțanu. Cea mai strânsă luptă, oricare poate câștiga. Prezența mare, iarăși, profită USR.

La Sectorul 3, Robert Negoiță

La Sectorul 4, Daniel Băluță

La Sectorul 5, Vanghelie, Piedone, Florea se luptă pe același public și aceleași rețele. Asta îi dă cale liberă lui Cristian Băcanu. Surpriză!

La Sectorul 6, Ciprian Ciucu a dus o campanie bună și-a construit mult. Se joacă foarte tare, mai ales că Gabriel Mutu a făcut câteva investiții în ultimul an. Iar Ciucu tocmai s-a pomenit cu probleme de imagine. Singurul sector unde n-aș paria.

Foto: Octav Ganea, Inquam Photos

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!